Реклама / Ads
1| 2368 |05.03.2024 НОВИНИ

Политолог: Ротацията ще се състои. Ще има и някакъв документ като споразумение, няма да има предсрочни избори сега

.
Политологът Страхил Делийски Източник: БГНЕС
Ротацията ще се състои, ще има и някакъв документ като споразумение, няма да има предсрочни избори сега. Това прогнозира пред БНР политологът и преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" Страхил Делийски.
 

Специалистът изрази мнение относно завършилото национално съвещание на ГЕРБ, на което бе обсъдено споразумението и избран екип за преговори с партньорите в сглобката.

 

"Да, няма да ходим на избори следващите два, три месеца, но ходовете на ГЕРБ и поведението, че се мисли за избори, а не за 4-годишен мандат, е повече от очевидно", смята експертът. И допълни че вероятно ще имаме някакъв документ, "който ще бъде общ, защото влизането в детайли ще доближи коалицията до разпад, защото няма могат да се изпълнят".





"Дори говореното на Борисов, "партията ми е важна, но България ми е по-важна", показва, че поведението е позиционирано, че ще се ходи на избори, но това няма да бъде веднага. Още повече, че не е сигурно, предизвикалият предсрочни избори как ще бъде оценен от избирателите", алармира политологът относно рисковете от предсрочен парламентарен вот.

 

Изказването на Борисов на Националния съвет според Страхил Делийски е "намигване към избирателите на коалицията-партньор в сглобката".





"Защото имахме говорене и обръщане към твърдите избиратели, но и едно ясно послание, което излиза извън твърдия електорат на ГЕРБ, и по-общо обръщане към избирателите от партньорската коалиция. Съвсем очаквано и разумно поведение е това в тази ситуация, с оглед на целите които преследват ГЕРБ", допълни експертът.

 

Във връзка с предстоящата ротация в управлението той сподели, че "това е неформален процес и зависи от взаимоотношенията между участниците в него, а не толкова от процедури и правила, които могат да се коментират".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3316 |05.03.2024 По данни на НСИ в някои сектори масово назначават на минимална заплата . 1| 2299 |05.03.2024 За първи път в света: Франция вписа правото на аборт в Конституцията си . 0| 2364 |05.03.2024 Кличко критикува Зеленски: Премахването на Залужний беше грешка и шокира украинците . 2| 2741 |05.03.2024 "20 дни в Мариупол" на София Филм Фест - всичко, което се случи в Мариупол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads