Реклама / Ads
48| 17267 |21.08.2020 НОВИНИ

Политолог срещу Психиатър: Рунд пореден

.
Политологът Стойчо Стойчев публично се извини, след възникналото от няколко дни напрежение между него и директорът на Държавната психиатрична болница д-р Цветеслава Гълъбова. Стойчев се извини и за средния пръст, който той показа на протестиращите в нощта на една от блокадите край Румънското посолство.
 

Ето и цялата му позиция: 


“През изминалата седмица се случиха няколко неща, които от дреболии се превърнаха в голяма каша. Цялата история донесе единствено огорчение и негативни емоции за семейството и близките ми. По тази причина, в ЛИЧНО КАЧЕСТВО, в каквото е печалната ми регистрация в тези събития и като смирен християнин, съжалявам и заявявам следното:


1. Поднасям своите искрени извинения за неприличния жест с ръка, който отправих към ДВЕТЕ МОМЧЕЧА пред румънското посолство на 17 август, в отговор на тяхната вербална и жестомимична агресия към мен и физическа агресия към автомобила ми. Не ги познавам, бих се извинил и лично;


2. Поднасям своите искрени извинения към тези от присъстващите, които ме псуваха и обиждаха, задето в публикация след инцидента ги нарекох “анонимни отрепки” и “малодушни комплексарчета”;


3. Поднасям своите искрени и сърдечни извинения към хората с психични заболявания и разстройства, и българските психиатри, които аз дълбоко уважавам и в никакъв случай не съм целял да засегна с употребата на думата “лудница” в публикацията ми от 20 август. Баба ми работеше в такова заведение до пенсионирането си и уважението ми към персонала на психиатричните болници, домове и диспансери е като към нея самата.

Извинете ме и ако можете, простете”.


Личното качество 


Вероятната причина доц. Стойчев да посочи, че е участвал в събитията в лично качество е по повод изпратеното до Софийския университет писмо от д-р Цветеслава Гълъбова. Мотивът - политологът е преподавател във Философския факултет в Алма матер. 


Стойчев се извинява и на онези, които са го “псували и обиждали”. Иначе казано - те си го заслужиха, но аз им се извинявам. Защото съм “смирен християнин”.


Освен това Стойчев се извинява на хората с психични отклонения и на всички психиатри, които той иначе “дълбоко уважава”. Директно извинение към д-р Цветеслава Гълъбова обаче няма. 


Това е и причината тя да реагира на публикацията минути по-късно:


"Стойчев, смятате ли, че това е достатъчно?

НЕ, Стойчев, не е.

НЕ Е, защото не е искрено!

 

НЕ Е, защото ПЕРСОНАЛНО МЕ ЗАПЛАШИХТЕ С ЛИНЧ! На снимката, правена в 2 ч. през нощта, т.е. след подготовка /не в афект/, оборудван с въже, придружен от двама мъже, сниман с въжето в ръце и гледащ нагоре /справка в уикипедия какво е линча/.

 

НЕ Е, защото агресията към мен през личните ми имена #цвецкавън, #гълъбарник /за болницата/ е белег, които колегите отлично знаят на какво е и какви рискове носи това.

 

НЕ Е, защото атаките ви продължиха чрез постове с елементарно внушение, че имам лично отношение към вас от години. Това е ЛЪЖА, Стойчев. Не Ви познавам, а че не съм била съгласна с вашите коментари - да, едностранни и повърхностни са, силно политически оцветени. Само ако ви възхвалявам няма да е лично отношението - така ли, Стойчев?

 

НЕ Е, защото е ужасяващо индивид като Вас да обучава млади хора.

 

И да - аз ще защитя себе си и семейството си от вашата агресия.

Моята оставка я искайте от МЗ, а не с агресивни послания в социалните мрежи и долнопробни панаири посред нощ.

 

И накрая - "БУЛЯ ЦВЕЦА", "ЛЕЛКАТА", т.е аз съм преживяла 54 години достоен живот, имам деца и внуци, на които стойчев, дължите извинения

 

Дано след време вашите деца и внуци не се срамуват от вас!"




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 10613 |20.08.2020 Политологът-острие на ГЕРБ с грозна атака срещу психиатър Цветеслава Гълъбова . 25| 6887 |10.08.2020 Политологът Г. Киряков: Снимка на дядо с внучетата не е решение на кризата . 11| 10882 |31.07.2020 Политолог: Един прокурор, който се изявява като шериф, се оказа клечката кибрит . 19| 64294 |29.07.2020 Психиатър: Нямаме време да чакаме. ”Ще ни оправят” и ще докажем, че всички сме ”тъпанари”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads