Реклама / Ads
17| 8220 |07.03.2020 НОВИНИ

Д-р Цветеслава Гълъбова: БЛС се разграничи от протестите на сестрите по гнусен начин

.
д-р Цветеслава Гълъбова
Всички ние сме на перваза - медици и пациенти. Перваза на пропастта, наречена българско здравеопазване. Медицинските сестри не са нестабилни, а отчаяни, а БЛС се разграничи от техния протест по своя гнусен и безпардонен начин.
 

Това написа във Facebook д-р Цветеслава Гълъбова - директор на Държаваната психиатрична болница "Св. Иван Рилски".

 

Ето и цялата и публикация:

 

Много се изписа и каза за протеста на медицинските сестри. Чу се, че били "психологически нестабилни", че това било политическа провокация и т.н. За мой срам БЛС се разграничи категорично от протеста. И го направи по своя си горделив и безпардонен начин, високомерно и почти гнусливо.

 

На фона на десетки директори на държавни, а защо не и частни болници - все пак всички ползват публичен ресурс, с имоти и депозити за милиони, да се разграничиш от своите ръце, каквито са медицинските сестри в нашата работа, е най-малкото некрасиво, а всъщност си е глупаво и даже нагличко. Тези колеги май са забравили базисен постулат в медицината - няма нормално функциониращ организъм без нормално функциониращи ВСИЧКИ части. Медицинските специалисти по здравни грижи, преди са били МИЛОСЪРДНИ сестри, ама търговия и милосърдие някак не се връзват, та станаха специалисти по здравни грижи, са безценна и незаменима част от ЛЕЧЕНИЕТО НА БОЛНИЯ ЧОВЕК!

 

Заради всичко, което те са, заради това, че тези пет жени казаха "Стига унижения!", заради това, че са от малкото, останали в България и работещи не благодарение, а въпреки всичко, вкл. и подобно отношение от страна на ръководството на БЛС, аз ГИ ПОДКРЕПЯМ!

 

И да кажа на непочитаемите управляващи - те не са луди, нито психологическси нестабилни, те са отчаяни и качването на перваза беше акт на отчаяние. До такива актове се достига, когато човек не вижда друг изход, когато му казват, че черното е бяло и го заставят да повярва на лъжливи обещания, а не на очите и джоба си.

 

Всички ние - и работещи в сферата, и пациенти, сме на перваза, но не на прозореца, а на пропастта, наречена гибел на българското здравеопазване!

 

Честит Тодоровден!

 

Facebook, д-р Цветеслава Гълъбова




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4522 |24.02.2020 Цветеслава Гълъбова: Липсата на реакция ни прави съучастници . 3| 4613 |12.02.2020 Д-р Гълъбова: Няма застраховка срещу психично заболяване, липсата на персонал е огромен проблем . 5| 5861 |04.02.2020 Д-р Гълъбова: Учители и лекари страдат от синдром на професионалното изпепеляване . 4| 4978 |21.01.2020 Д-р Цветеслава Гълъбова: Проблемът е във възпитанието, по-голямото наказание няма да спре следващо Галиче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads