Реклама / Ads
7| 2397 |18.03.2024 НОВИНИ

Политологът Димитър Ганев: Борисов може да си позволи да играе на ръба и да оказва натиск до край

.
Димитър Ганев
Социологът от агенция "Тренд" Димитър Ганев смята, че "със сигурност не видяхме край на преговорите, защото и от двете страни се остави отворена врата за продължаване на разговора".
 

"Ако трябва да определим това, което се случи снощи, според мен е етап от едни продължаващи процеси вече повече от месец и половина. Ние говорим от тогава за тази ротация. Градусът на напрежение се вдигна, защото след по-малко от пет часа трябва да бъде връчен мандата на г-жа Габриел. Преговорите са много динамични и трябва да уточним, че в 12 ч. Габриел не трябва да отива с изпълнен мандат като конституционна процедура. При тази ситуация може да се даде отсрочка за преговори, защото той трябва да се върне след една седмица", каза той в сутрешния блок на "Нова телевизия".

 

"Борисов може да излезе днес в оставащите часове и да има последната дума. Защо преговорите бяха започнати от дамски екип? Това бе същата стратегия на Борисов през 2014 г., когато се преговаряше с Реформаторския блок. Борисов по-скоро показва, че пращайки този екип, по-скоро търси конструктивност и консенсус в рамките на тези преговори. Борисов и ГЕРБ могат да си позволят да играят на ръба на скалата и да оказват натиск до край, за да постигнат крайната си цел, която и да е тя. Те постигнаха първо целта си, която си бяха поставили на първо място - да излязат от политическата изолация. Те направиха това с този кабинет на Николай Денков. Тоест, тези, които протестираха, и тези, срещу които се протестираше, направиха заедно управление, което легитимира ГЕРБ като напълно приемлив коалиционен партньор.

 

В случая всички социологически проучвания показват преднина на ГЕРБ спрямо ПП-ДБ с около 5 пункта", добави Ганев.

 

"При едни такива преговори, които са на ръба, крачката е само една - и към едното и към другото", смята още социологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2400 |18.03.2024 Първи тренировъчен полет на хеликоптера за спешна медицинска помощ . 0| 2445 |18.03.2024 Започва Великият пост за православните християни . 3| 2387 |18.03.2024 Джо Байдън: Ясно е, че Тръмп иска нов 6 януари . 2| 2371 |18.03.2024 Президентът връчва мандата за нов кабинет на ГЕРБ-СДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads