Реклама / Ads
0| 2689 |05.03.2024 НОВИНИ

Политологът Любомир Стефанов: Смисълът на днешното събрание на ГЕРБ беше релегитимация

.
Политологът Любомир Стефанов Източник: Стопкадър: bTV
"Смисълът на днешното събрание на ГЕРБ беше релегитимация." Това мнение изрази в ефира на предаването "Лице в лице" по bTV политологът Любомир Стефанов.
 

"Компромисът е направен - Конституцията не сме я направили ние. Компромисът действа, въпросът е да се вкара през задната вратичка", смята експертът. По думите му работата, която има да се свърши, и хоризонтът са ясни.

 

Специалистът коментира, че с искането си за мнозинство в регулаторите, ГЕРБ искат ПП-ДБ да преглътнат ДПС. "В момента сме в нищото и момента сме в опознавателно ниво, защото не се научиха да си говорят", уточни той.





"Политиците играят театър, това се вижда. В крайна сметка, прагматично погледнато, като цяло мнозинството имаме нужда от правителство и нямаме повече нужда от политическо безвремие. Европейските избори ако са 2 в 1 с парламентарните - ще свалят много избирателната активност. ПП-ДБ имат един проблем, който е автентичен за тях - те не са партия в пълния смисъл на думата, те са виртуална формация. Категорично не смятам, че ще има срив на избиратели", каза още Стефанов.

 

Политологът Димитър Аврамов от своя страна изрази мнение, че ротация ще има, защото тези партии не са дошли така на власт, за да я дадат.





"Да, коалицията изглежда на орел, рак и щука и очевидно не е имало план за цял мандат, иначе нямаше да има театрално изглеждащи скандали. Всичко това е излишно", поясни той. Според него обаче това не е фалш, а истинското положение на българската политическа система. "Ще има режисиран компромис и управлението ще продължи", категоричен бе политологът. Единственото нещо, което трябва да правят партиите, е да наложат адекватен дневен ред в обществото, допълни Аврамов.

 

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 2698 |05.03.2024 Съдът в Хага издаде заповеди за арест на командващия руската далечна авиация и командващия Черноморския флот . 2| 4161 |05.03.2024 Срив във Facebook - мрежата масово изхвърля потребители /обновена/ . 0| 2603 |05.03.2024 Първи присъди за разменените бебета в "Шейново" . 1| 2625 |05.03.2024 Израелски снайперисти, танкове и дронове ликвидираха през последните 24 ч. около 20 терористи в ивицата Газа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads