Реклама / Ads
0| 3212 |20.05.2022 НОВИНИ

Политологът Хр. Панчугов: Липсата на генерален план подкопава основите на това управление

.
Христо Панчугов Източник: БГНЕС
Липсата на генерален план подкопава основите на това управление. Големият въпрос е дали правителството ще успее да произведе някакъв план за управление, дали ще успее да отговори на въпроса какво държи тези партии заедно и каква е крайната цел на това управление. Тоест как изглежда промяната в крайна сметка. Вече 6 месеца виждаме повече от същото. Изглежда те се занимават само със себе си и това е най-отблъскващото за българските граждани.
 

Това коментира политологът Христо Панчугов в ефира на Българското национално радио.   

„Единственото, което има значение, е сигналът, който оставя в българското общество това правителство. Сигнал за това, че идвайки със заявката за тежки, дълбоки реформи, единственото, което успява да произведе, е скандал след скандал. И това започва да доминира над всичко друго, което се чува“, каза той.

 

„Това правителство изглежда изключително нестабилно, на това правителство липсва ясен дневен ред, дори основа, върху която то да гради някакво единение. Хората ще подхождат с недоверие към всичко, което излиза от това правителство и това е най-големият проблем на управляващото мнозинство“, посочи Панчугов.

 

Той акцентира върху „усещането, че се действа на парче – правителството решава криза след криза, по-голямата част от които си създава само, вместо да се фокусира върху дълбоките реформи“.

 

„Обществото не мисли за изборите като за механизъм, през който да решава своите проблеми, да наказва тези, които не се справят“, коментира още политологът, според когото през годините се е наслоила нагласата, че българите смятат всички политици за еднакви.

 

Според него голямото разочарование, което виждаме, се дължи „не толкова на конкретната политика на това правителство, въпреки че те се стараят истински да подкопават доверието в себе си“, колкото на получаването на същото за пореден път след заявката за фундаментална промяна.

 

„Това правителство се е фокусирало единствено и само върху задачата да оцелее. На фона на това всеки публичен натиск, който се упражни върху това правителство, ще е награждаван“, каза Панчугов.

 

„Когато има слабо и несправящо се правителство, единственият сигнал, който се излъчва, е, че всеки, който поиска нещо, на него ще му бъде дадено“, отбеляза политологът.

 

„Всеки изминал ден, в който това правителство се опитва да остане на власт, да превърне управлението в самоцел, ще е ден, в който подкрепата за него ще се свива“, добави Христо Панчугов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3620 |09.05.2022 Георги Ганев: Хората страдат не само от цената на петрола, но и от липсата на конкуренция . 0| 4419 |07.05.2022 Политологът на Радев: Президентът е стожер на искащите промяна, партията на Янев има шанс . 0| 3463 |05.05.2022 Иво Христов пред ЕП: Аферата „Пегас“ показа липсата на гаранция за свободите на гражданите . 0| 5445 |29.04.2022 Политологът Васил Гарнизов: Колкото Радев помогна на Петков и Василев, толкова и те помогнаха да го преизберат за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads