Реклама / Ads
4| 4505 |22.05.2024 НОВИНИ

Политологът Димитър Аврамов: Тази предизборна кампания може да я наречем "кампанията на гузните политици"

.
Политологът Христо Панчугов (вляво) и политологът Димитър Аврамов (вдясно) Източник: Стопкадър: bTV
"Аз по-лоша предизборна кампания не помня. Лидерите се държат като племенни вождове. Единствената им цел е да насъскат своите срещу чуждите. Тази предизборна кампания може да я наречем кампанията на "гузните политици". Политиците освен неспособни да произведат някакъв смислен процес, те са и много обидчиви."
 

Това заяви в ефира на предаването "Лице в лице" по bTV политологът Димитър Аврамов.

 

"Много селективно се бърка в миналото. Много хора през 90-те от организираната престъпност не може да отговорят на фундаменталните въпроси. ГЕРБ и ДПС като че ли изглежда, че ще сформират следващото правителство. Когато политическите методи за подновяване на доверието са изчерпани, влизаме в още по-дълбока криза. Политиката не е игра за наивници. Политиката е дейност на реалностите, трябва да съзнаваш какво искаш да постигнеш", каза още експертът.

 




Политологът Христо Панчугов от своя страна изрази мнение, че имаме липса на каквато и да е комуникационна способност у родните политици.

 

"Качеството на дебата е изключително ниско. Ние сме абсолютно неспособни да произведем какъвто и да е смислен разговор в нашето общество. Всичко се превръща във война. Никой не иска да вникне в същината на проблема", каза още той.

 

По думите му много хора отпадат от процеса на гласуване. "Просто тези хора ще се оттеглят тихо в ъгъла и ще продължат да наблюдават целия процес. Това ще е за сметка на избирателната активност. Самото общество няма желание да се самоорганизира", смята анализаторът.






Панчугов изрази съмнение, че ГЕРБ и ДПС ще сформират коалиция без участието на трети играч.

 

"Мен лично ме плаши перспективата, че ГЕРБ и ДПС ще влязат в коалиция. Въпросът е как бихме могли да предотвратим тази ситуация? Разказът вече вълнува само гласоподавателите. Силно се надявам до края на тази кампания да видим политици, които са склонни да говорят как бихме могли да водим смислен разговор", допълни специалистът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5901 |22.05.2024 АЕЦ "Козлодуй“ ЕАД взема оборудване на АЕЦ "Белене" . 9| 2770 |22.05.2024 "Срещу суверенитета на нацията". Прокуратурата иска да закрие проруските паравоенни от БНО "Шипка" и съюз "Васил Левски" . 16| 9061 |22.05.2024 Темида и сексуалните приключения на някои магистрати. Държи ли ВСС на Етичния кодекс или морала е отживелица? . 2| 2386 |22.05.2024 Официално: Георги Иванов е вписан в Търговския регистър като президент на БФС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads