Реклама / Ads
38| 8746 |04.09.2020 НОВИНИ

Ден 58! Хиляди викат ”Оставка!”. Издигнаха нов палатков лагер пред МС. На 10 септември се планира пореден мощен протест

.
Протестиращите върнаха палатките пред МС Източник: фейсбук
Ден 58! Протестиращите отново издигнаха палатковия лагер пред МС тази вечер. Ти къде си тръгнАла с този тоалет, ма?! С този въпрос полицаи, скупчени на „Съборна“ опитаха да унижат възрастна жена, тръгнала на протест срещу управлението на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Има призив на 10 септември в 8 часа хората отново да се съберат на площада пред Партийния дом. ”Защото посланието е нас не ни е страх. И ние ще продължим напред”, обясни адв. Николай Хаджигенов от Отровното трио.
 

Така започна протеста днес
.

 

След като здраво я пребъркаха, жената учтиво помоли: „Стига вече, недейте прекалява!“. Почти всеки, който се опитва да стигне до триъгълника на властта, за да се включи в протеста, минава през своеобразно КПП за проверка на багажа. На място, за разлика от предишните дни, с изключение на 2 септември, са събрани десетки полицаи.

 

Отново се събраха хиляди хора
.

 

За полицаите имаше подаръци -кученце-играчка за децата им
.

 

Тази вечер хората, които отново са хиляди,  подкрепиха магазина за детски играчки „Хиполенд“ заради атаката на няколко институции към фирмата, защото участва в протеста. Множеството подредиха играчки на сцената, купени днес от магазина в знак на съпричастност. Протестиращите подариха кученца-играчки на полицаите за „техните деца“. Идеята даде мъж, който лично я реализира. Ченгетата приеха подаръка символичния подарък.  След това събраните играчки бяха раздадени на децата, дошли с родителите си на антиправителствения протест. Множеството отново скандираше „Оставка“ и „Гешев е позор, оставка и затвор“.

 

Децата се спуснаха към играчките.

 

Адвокат Николай Хаджигенов напомни от днес думите на главния секретар на МВР Ивайло Иванов, който каза, че не пази хората, а институциите. След това прочете  анамнезата на човек, пребит от полицията вечерта на 2 септември. Хаджигенов призова опозиционните партии в парламента да се откажат от легитимацията на тази власт . Той информира, че отново ще се издигне палатков лагер пред МС. Ако трябва и 30 пъти ще го построим. Докато няма оставка", допълни той.

 

Адв. Николай Хаджигенов .


.

 

"Забелязах, че никой не взе прасето", пошегува се Арман Бабикян. Той обясни, че навсякъде има корупция, но никъде тя не е 40 процента.  Изданието "Ди Велт е излязло с унищожаваша статия за шайката на Борисов, уточни лидерът на протеста от "Отровното трио". "Не прожектирайте този фирм на децата си", призова още той, докато на сградите се проектира образа на Бойко Борисов. Докато трошат нашите пари и кокали по площадите, тази власт е и ще си остане диктатура, а кръвта ще остане но неговите ръце. Има работодатели, които карат на сила своите работници да гласуват за падишаха. Оставете ги да бъдат граждани". 

 

.

 

Един от арестуваните младежи каза:  

„Вчера като излязох дойдох на площада. Никой тук не иска да наранява полицай. Ние не сме тук да се бием с пазещите властта, а с властта. Ние сме тук срещу властта, а не срещу българската полиция.

При самия арест полицаите по някакъв начин усетих, че бяха нормални хора. Не всички са полицаи с черни маски. Трябва да аплодираме адвокатите, които защитават нас. Когато ме арестуваха си мислех, дори и след 10 години да ме пуснат, аз отново ще протестирам на този площад. Оставка!. Няма нищо страшно. Бях там. Пускат до тоалетна. Предизвиквам ви да не ви е страх. Всеки ден трябва да сме повече. Защото искаме промяна. Младите хора ще останат тук, ако постигнем промяна. А те трябва да останат тук! “

 

Велислав Минеков каза: Днес главният секретар казал че, арестуваните журналисти са арестуван и защото хвърляли камъни.  Споделил страх, че ако сме дойдели на власт, щели сме да го сменим. Ние искаме веднага да го сменим защото той е отговорен за това, което се случи. Той съобщи, че след арестуваните чужди журналисти са арестувани,  американец на висок дипломатически пост и служител на ЮНЕСКО. 

 

Хората не се умориха да викат "Оставка" .

 




Платковият лагер пред Министерски съвет е изграден отново. Нас НЕ ни е страх! Ще си вземем обратно държавата от мутрите ????????

Публикувахте от Отровното трио в Петък, 4 септември 2020 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 10139 |04.09.2020 Хлапета викат ”Оставка” и ”Бойко ку..во” в детска градина . 52| 9149 |02.09.2020 Протестът гръмна с нова сила! Хиляди викат: ”Бойко е шубе”. Молят се след линейките да не дойдат катафалки . 20| 5561 |02.09.2020 Докато хиляди викат „Оставка“, Борисов се хвали с инициативата „Три морета“ . 28| 16529 |01.09.2020 Ген. Валери Григоров пред Фрог: ММА-отломки и мутри се събират, за да предизвикат сбивания на утрешния протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads