Реклама / Ads
3| 3137 |18.01.2023 НОВИНИ

Полицаят, който не взе 10 000 евро: Три пъти съм отказвал подкупи

.
Алек Каленски
Три пъти до сега съм отказвал подкупи. Това разказа младши инспектор Алек Каленски, след като сирийски гражданин направи опит да го подкупи с 10 000 евро и златен часовник. Установено е, че шофьорът е употребил канабис, амфетамин и метаамфетамин.
 

 „Такава крупна сума за пръв път се случва“, отбеляза Каленски и добави, че не си е помислил дали да вземе парите. Полицаят, заедно с неговата колежка Елена Симова се отзовават на сигнал за възникнал скандал на пътя на кръстовището на бул. „Дондуков“ и „Мария Луиза“ в столицата. На място е трябвало да се тестват водачите за алкохол и наркотици.

 

Тестът на единия водач, сириец с български документи за бежанец, е показал наличие на три вида наркотици – канабис, амфетамин и метаамфетамин. Той моментално е арестуван и вкаран с белезниците в патрулната кола. Чужденецът се оплакал, че ръцете го болят и поискал те да бъдат разхлабени.

"В момента, в който се качих в задната кола на автомобила и понечих към човека да му сваля белезниците той в ръцете си държеше две пачки с банкноти по 50 евро, като пусна същите на пода на служебния ни автомобил и ги бутна с крак към мен с думите, че желае да бъде освободен и да му бъде върната шофьорската книжка”, обясни още полицаят, цитиран от "Дарик".

 

Той незабавно е докладвал случая. След като е била уведомена дежурната част, на място пристига екип на дежурна оперативна група към 5-то районно, които преброяват парите и установяват, че сумата е 10 хил евро.

 

Сириецът направил втори опит да подкупи униформените докато е транспортиран към ВМА за кръвна проба. Тогава той им предложил 3 хил. лева и златен часовник.

Задържаният мъж има български документи със статут на бежанец. "Той говореше и перфектен български, именно на наш език ми предложи подкупа”, обясни още Алек Каленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3931 |18.01.2023 “Последните оцелели”: Сериалът на HBO, който прикова и геймърите към екрана . 1| 3203 |18.01.2023 Стефан Янев: Всеки ход, който е направен, и всяко решение, което вече е взето, са правилни . 5| 3332 |13.01.2023 Теменужка Петкова: Не съм съгласна с премиера, за който е клопка предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост . 1| 3032 |11.01.2023 В Академията на МВР вече има зала ”Петър Бъчваров”, който загина на границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads