Реклама / Ads
26| 7509 |02.08.2020 НОВИНИ

Полицията даде абсурдни обяснения за буса на майките и за инцидента с Ренета Инджова

.
Тони Тодоров Източник: БГНЕС
Полицията даде абсурдни обяснения за блокадата на буса на майките от „Системата ни убива“, както и за инцидента с бившия служебен премиер Ренета Инджова. Според зам.-шефа на охранителна полиция в СДВР Тони Тодоров снощната акция било провокация към униформените.
 

Според него бусът е бил спрян, защото от постове в интернет полицаите „усетили“, че има напрежение между майките и протестиращите. Обясниха, че униформените действали по този начин, за да предотвратят сблъсъци. Плановете на майките обаче противоречат напълно на думите на органите на реда. Те искали след автошествието до Банкя да приключат акцията си на Орлов мост. Там протестиращите ги очаквали и искали да ги посрещнат с аплодисменти.

 

Най-абсурдното е, че СДВР пусна кадри, на които се виждат как майките поставят децата си на предната част на буса след като полицията го блокира. Ченгетата искат по този начин да настроят хората срещу тях и да докажат, че протестиращите проявяват агресия. Видеокадри по категоричен начин оказва, че на кръстовището пред СУ няма нито един протестиращ, който да е бил агресивен. Напротив-ченгета си позволиха да блъскат децата. В този момент районът бе огласен  от ужасените писъци на майките.

 

 

Относно нападението над Ренета Инджова, ченгетата казаха на брифинг, че тя дала противоречива информация, като в амбулаторният лист било написано, че е паднала по стълбите. Близки на Инджова обясниха, пред Фрог, че подобна информация никога не е коментирана. Зачудиха се дори откъде ченгетата си я измислят. Когато посетила лекаря в „Пирогов“, тя уточнила само, че ръката й е пострадала заради преживян  инцидент.

Припомняме ви, че непознат мъж е блъснал без причина Ренета Инджова на земята, след което е избягал. В следствие на падането, тя си е счупила лошо ръката. Утре й предстои операция-поставяне на имплант.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 83| 35536 |02.08.2020 Ренета Инджова е била нападната и блъсната от непознат мъж. Чака я операция. Полицията крие истината . 19| 6893 |02.08.2020 Иван Иванов: Полицията ме задържа, защото разлепихме стикери ””БНТ - 60 години московска пропаганда” . 47| 7845 |02.08.2020 Нечувано! Цяла нощ полицията държи „под арест“ буса на майките, ченгета се нахвърлиха върху децата на една от тях . 26| 7940 |01.08.2020 Патова ситуация! Полицията блокира буса на майките от „Системата ни убива“ до СУ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads