Реклама / Ads
2| 4950 |14.05.2020 НОВИНИ

Полицията задържа протестиращи /видео/

.
Източник: БГНЕС
По време на протестът, организиран от партия ”Възраждане” напрежението между полиция и граждани ескалира за кратко пред Народното събрание. Стигна се до сблъсък с полицейския кордон, който отстъпи по-близо до входа на парламента и там вече хората бяха спрени. По информация на полицията до момента са задържани шест души провокатори, а събралите се протестиращи са над хиляда.
 

Протестът, организиран от партия "Възраждане" започна в 12 часа и доведе до сблъсъци с полицаите, а час по-късно блокира централни улици и булеварди в протестно шествие до ключови министерства.

 

След по-малко от час на скандирания и речи, включително думи за репресия към ръководството на политическа партия "Възраждане", събралите се на жълтите павета хора тръгнаха напред, към основния вход на Народното събрание.

 

Последваха и призиви с мегафон към хората, явно от организаторите на протеста, да се спазва ред, че протестът е срещу депутатите, не бива да се пречи на минаващите по булеварда автомобили, но това не свали особено напрежението.

 

Имаше и обръщение специално към полицаите - че се иска промяна, но не чрез създаване на излишно напрежение спрямо хората, които си вършат работата, каквито са полицаите. Към полицаите обаче беше отправено и напомняне - бъдете граждани, преди да сте служители на някое ведомство, защото ще дойде време и служителите от системата на МВР да се борят за своите права на служба. Основно задължение на свободния човек е да проявява своята позиция. Свободата зависи от нас, завърши призивът.

 

Според новите противоепидемиологични мерки, които важат от днес, провеждането на подобни организирани събития на групи над 10 души не са позволени. Полицията засега не спира протеста, но предупреждава с мегафони да се спазва социална дистанция.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5141 |12.05.2020 Шеф в Гранична полиция и две бивши ченгета са задържани за дрога . 19| 8189 |08.05.2020 Адв. Хаджигенов: Задържането на Лиляна Деянова и Мартин Димитров е инквизиция . 9| 4576 |07.05.2020 Генерал обясни как протестиращи се оказаха в зоната на военен полигон . 10| 5863 |01.05.2020 Фалшив призив за протест събра полицията пред Парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads