Реклама / Ads
27| 5802 |30.03.2014 НОВИНИ

Полк. Славов за Лясковец: Аз бих действал по-остро

.
Полк. Филко Славов
Ако баретите бяха атакували в Лясковец агресивно, възможно би било да загине майката или сина. Вероятно колегите са искали да направят една отлична акция. Биха могли да го убият - те не са искали. Ако искаха, можеха да го атакуват с бойни гранати.
 

Това заяви пред Нова телевизия полк. Филко Славов, бивш ръководител на отряда за борба с тероризма, за драмата в Лясковец.

Разбирам проблема на жената, не се отнасям към нея с негативно чувство. Тя има проблем - барети са влезли в къщата й, ранен е синът й, разбит е апартаментът й. Но 2 години преди това, когато са изтекли разрешителните за оръжия на сина й, тя трябваше да отиде в полицията да ги удължи, коментира експертът във „Всяка неделя”, след като майката Стефанка Петкова беше предишният гост в студиото.

Вероятно жената е под влияние на някакви медикаменти, за да говори тези неща, каза още той. И отново повтори, че целта на баретите е била да арестуват стрелеца от Лясковец, не да му изтича кръвта. Те са предприели по-мек вариант на атакуване, знаейки, че има жена там, за да не пострада тя, каза още той.

Петко е искал да убива, категорично заяви полковникът. Славов заяви, че ако той е водил тази акция, щеше да има по-остра операция, за да няма време да реагира заподозреният.

Главният секретар е изключително подготвен офицер, аз го развих и го насочих към разузнаването. Той не ми е никакъв, но видях в него качества, обяви той. Познавам и убития командос, аз го назначих - много балансиран и интелигентен човек.

Като слушах как са описали случая - те са направили всичко - толкова, колкото аз нямаше да направя, призна експертът. Допускам, че баретите не са имали видимост, защото, ако са видели, че той държи оръжие, са щели да го убият, каза още Славов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5852 |23.03.2014 Майката на стрелеца от Лясковец: Синът ми бе ранен първи, а не както твърди МВР . 48| 6496 |27.12.2013 От Брюксел погнаха Цветелина Бориславова . 5| 5959 |15.12.2013 Иван Славов: Един знаменит учен беше определил България като държава на духа, Сливен има правото да претендира, че е сърцето й . 95| 5441 |28.11.2013 Имало сигнал за Борисов и Бориславова за финансови и данъчни престъпления

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads