Реклама / Ads
0| 3570 |14.06.2022 НОВИНИ

Полша и Великобритания са в състояние да решат изхода на войната, убеден е руски публицист

.
Източник: Канал 24
Победата на Украйна във войната зависи основно от западните партньори и мащаба на тяхната военна помощ. Украйна ясно заявява колко и какви оръжия са необходими, за да защити не само своята територия, но и целия свят от Русия.
 

На 15 юни в Брюксел ще се проведе среща Ramstein-3, на която отново ще бъде обсъдено предоставянето на оръжие за Украйна. Въпреки това, ако тази среща отново доведе до малък напредък, тя трябва да премине към „План Б“, като Обединеното кралство и Полша играят ключова роля. Това сподели пред Канал 24 руският публицист Андрей Пионтковски.

 

Говорим за плана на британския премиер Борис Джонсън за военна коалиция от три държави, които са решително готови да защитават Запада от ордата на Путин. Това са Украйна, Великобритания и Полша.

 

Във военно отношение участието на британската и полската авиация във военните действия може да бъде решаващо, казва Пионтковски.

 

Публицистът смята, че Великобритания вижда в днешна Украйна Англия от 1940 г. - най-свещената страница в историята си, когато британците всъщност защитаваха света един на един от Хитлер. Украинците сега правят същото.

 

„Мисля, че британците ще бъдат готови да преместят историческата битка за Англия през 1940 г. в битката за Украйна с участието на британски, полски и украински самолети. Това радикално ще промени ситуацията“, казва Пионтковски.

 

Освен това той вярва, че когато Обединеното кралство стане реален участник във военен конфликт, ситуацията в Съединените щати ще се промени драстично. Ще има съвсем различен политически сигнал, което означава, че помощта ще върви по различен начин.

 

„Ето защо, ако Rammstein се провали, ако оттам се изпращат неясни сигнали и списъкът на Подоляк не е удовлетворен, трябва да преминем към втория план. Мисля, че Полша и Обединеното кралство ще бъдат готови за това“, убеден е руският публицист.

 

Великобритания и Полша имат свои собствени мотиви

Той вярва, че тези страни ще се съгласят да изпратят своите пилоти в Украйна. Всеки от тях има мотиви за това.

 

Така че за поляците вариантът руснаците да победят Украйна е национална катастрофа. Това развитие на събитията е пълна демонстрация на безпомощността на НАТО, следователно Полша ще стане следващата цел за Путин.

 

На свой ред Великобритания вече е готова да изпълни ролята на лидер на свободния свят. Ако загубата на Украйна се равнява на европейска катастрофа, тези страни ще са готови да дадат самолетите си назаем и да решат изхода на битката.

 

Пионтковски отбеляза, че не отписва САЩ. Тяхната твърда линия на подкрепа остава.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5969 |11.06.2022 Кремъл заплаши НАТО с отговор за натрупването на сили в Полша . 0| 3578 |10.06.2022 Зеленски пред студенти от Великобритания: Русия се опитва да изтрие нашата история . 0| 3159 |10.06.2022 Епидемия от холера грози Мариупол, твърди Великобритания . 0| 3012 |08.06.2022 България и Полша призоваха ЕК за разширяване на два от транспортните коридори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads