Реклама / Ads
0| 4896 |26.03.2022 НОВИНИ

Поптодорова: Реакцията на Митрофанова беше грубиянска, търсеше провокация. Трябва да бъде тотално изолирана

.
Елена Поптодорова Източник: стопкадър, Nova News
Руският посланик у нас търсеше провокация. Трябва да бъде тотално изолиран. Това коментира в ефира на Nova News бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова във връзка с последните изказвания на Елеонора Митрофанова. По думите й видно е търсенето на провокация и силното пренебрежение към страната ни.
 

Според нея думите и отношението от страна на руския посланик в България не са нещо ново.

 

„Загадка е защо сме се правили, че не виждаме това снизходително отношение, да не кажа пренебрежително. В момент, в който има усещането за достойнство от страната ни, настъпва грубо и арогантно раздразнение. България трябва да се освободи от това. Не се сещам за държава от ЕС и НАТО, която да не е експулсирала руски дипломати. Тази тактика на инфилтриране на държави, за които се смята, че са вражески, не се ограничи само до България. Реакцията на Митрофанова беше грубиянска. Тя трябва да бъде тотално изолирана като личност. Разочарованието от отношението на Русия към България не е ново“, обясни тя.

 

Във връзка с проведените три формата в Брюксел между евролидерите бившият дипломат коментира, че те са доказателство за започването на нов етап в отношенията.

 

„Постави се разговорът за енергетиката на масата. Той ще бъде дълъг, но са положени основните параметри. До средата на месец май трябва да имаме и конкретни стъпки. Около 40% от потреблението на газ за Европа идва от Русия, зависими сме. Важно беше посланието от Брюксел, че ще се разгледат и националните енергийни миксове, което за първи път влиза в заключенията на Европейския съвет“, уточни Поптодорова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5932 |25.03.2022 Калфин: Няма да се учудя, ако Митрофанова остане да си работи у нас, а ние останем без посланик в Москва . 0| 4967 |24.03.2022 И президентът нахока Митрофанова: Никой посланик няма право да говори от името на българския народ . 0| 3792 |24.03.2022 Митрофанова: Идва енергийна катастрофа, след която ще споменават днешната ценова криза като празник . 0| 3139 |24.03.2022 Петков: Реакцията на Митрофанова е недипломатична, остра и груба. Ще извикаме посланика ни в Русия за консултации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads