Реклама / Ads
2| 5193 |30.10.2017 НОВИНИ

Пореден провал на Цацаров: Съдът му върна обвинителния акт срещу Трайков, Дянков и Прокопиев

.
Източник: БГНЕС
Софийски градски съд върна на прокуратурата обвинителния акт срещу Трайчо, Трайков, Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Петър Василев, Любомир Евстатиев и Радослав Рачев.
 
Съдия Костадинка Костадинова прекрати съдебното производство и изпрати делото на прокуратурата за отстраняване на съществени нарушения, които са довели до ограничаване на процесуални права на обвиняемите, съобщиха от Софийския градски съд.

В обвинителния акт не са описани конкретни факти, че Рачев, Евстатиев и Василев са действали в съучастие. Посоченият от прокуратурата общ престъпен резултат относно обвиняемия Рачев не съответства на сбора от сумите по отделните деяния.

На практика остава неясен механизмът, по който СГП е направила изводите си относно конкретния размер на общия престъпен резултат, причинен от Рачев. По обвинението, повдигнато срещу Трайчо Трайков, липсва конкретика дали той е бил запознат с действията и решенията на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и с анализа на инвестиционния посредник за определяне на стойността на предложените за продажба акции, преди да даде разрешение за извършване на разпоредителните сделки, цитира мотивите на съда БГНЕС.

Налице е неяснота в обвинителния акт относно размера на вредите, причинени на държавата, как се формират, от кого са причинени, как и с кое деяние и кои факти формират извод за това. Съдът констатира и липса на описание какво е трябвало да направи Трайков, за да защити държавния интерес, и да постигне печеливша продажба и то в периода, за който му е повдигнато обвинение.

По отношение обвинението спрямо Иво Прокопиев и Симеон Дянков липсват изложени факти, от които се извежда твърдението, че в инкиримирания период те са действали с цел да набавят на „Булброкърс“ ЕАД облага в размер на 1 276 618,85 лв. по договор за извършване на посреднически услуги.

От уточнение се нуждае и инкриминирания спрямо двамата период. Не са описани и конкретни данни, че Дянков и Прокопиев са действали в съучастие. Разпореждането подлежи на обжалване и протестиране в 7 срок от съобщаването му.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4950 |28.10.2017 Шулц иска нови избори, ако преговорите за коалиция се провалят . 1| 4681 |09.10.2017 И Цецка Цачева взе да се оправдава за провала на КСНС . 1| 4255 |06.10.2017 На фона на пореден протест на ”Емко” решават лиценза му . 1| 8046 |04.10.2017 Провали се кандидатурата на София за дом на Европейската агенция по лекарствата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads