Реклама / Ads
20| 5117 |11.01.2021 НОВИНИ

Поредна издънка! Пропадна нова настилка във Варна, изградена за 1, 3 млн. лв.

.
Пропадналия участък
Пропаднала е част от пешеходната зона на ул. ”Михаил Колони” в центъра на Варна. Свличането е точно до СУ ”Св. Климент Охридски”, а по думите на живущ в района отдолу минава канализация.
 

Припомняме, този участък от улицата бе изцяло реновиран преди близо 2 години по проект „Естетизация и модернизация на градската среда“, който се осъществяви с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“. Средствата за реконструкцията на целия проект са над 1.3 млн. лв., стана ясно тогава.

 

Проектът включваше пълно облагородяване на ул. „Михаил Колони“, която е една от връзките на пешеходната зона на бул. „Княз Борис I“ с Морската градина и плажа

 

По проекта е извършена подмяна на водопровод, преасфалтиране, както и монитране на нови енергоспестяващи осветителни тела, изграждане на велоалея.

 

Участъкът пред СУ „Климент Охридски“ - в частта от бул. „Княз Борис I" до пл. „Екзарх Йосиф” бе обособен като пешеходна зона.

Проекта включваше и пълно обновяване на Шишковата градинка - затревяване, засаждане на храсти, оформяне на цветни фигури, като се запазва наличната дълготрайна растителност и се изгради поливна система. Проекта включваше още изграждане на кът за отдих, обновяване на съществуващата чешма.

 

В средата на ноември миналата година пропаднаха част от паветата, разположени на самата Шишкова градинка. През юни пък, част от новопостроения тротоар на Шишковата градинка също пропадна, а като причина бяха посочени дъждовете, които се бяха излели преди това. Пропадане имаше тогава и на пешеходната настилка - в зоната на площадното пространство в непосредствена близост до археологическите находки. Участъкът от Шишковата градинка до морската градина бе преасфалтиран повторно в края на февруари миналата година за сметка на изпълнителя заради некачествено строителство, припомни Moreto.net.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3356 |19.12.2020 Поредна кражба на ток от ферма за криптовалута хвана ЧЕЗ . 3| 3219 |15.12.2020 „Правосъдие без каскет” за поредна вечер ще искат оставките на главния прокурор и ВСС . 11| 3219 |14.12.2020 Гореща точка: Беларус. Поредна порция арести след протестите срещу Лукашенко . 33| 15588 |02.12.2020 Прокуратурата с поредна репресия срещу опозиционен журналист, праща Стоян Тончев на психиатрична експертиза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads