Реклама / Ads
10| 3198 |03.11.2022 НОВИНИ

Порошенко за решението на НС: Най-краткият път към мира в Европа е снабдяването на Украйна с оръжия

.
Петро Порошенко
Хубавите неща никога не са закъснели. Най-краткият път към мира в Европа е снабдяването на Украйна с оръжия. Това заяви петият президент на Украйна Петро Порошенко пред БТВ по повод решението на България да предостави военна помощ на страната му.
 

Реакцията идва минути след гласуването в София.  "Хубавите неща никога не са закъснели. Най-краткият път към мира в Европа е снабдяването на Украйна с оръжия. Тази руска агресия е не само срещу Украйна. Това е агресия срещу Европа и света. Това не е само помощ за Украйна, но и инвестиция за вашата българска и европейска сигурност", каза Петро Порошенко, президент на Украйна от 2014 до 2019 г. 

 

Той се обърна и към противниците на решението за помощ.

"И защо е толкова важно сега да дадете оръжие на Украйна? Защото това е най-прекият път към мира в Европа. В противен случай ще продължим да бъдем изнудвани, чрез агресия, чрез превръщането на енергийните източници в оръжие, чрез доставките на храна, чрез ядрени заплахи, чрез газ, петрол и електричество.

 

В тази ситуация единственият начин да спрем това изнудване са няколко препоръки – не вярвайте на Путин. Сега за тази, много малка част от българския парламент, която все още разчита на него - не се страхувайте от Путин", добави Порошенко.

 

В този момент Украйна се нуждае от модерни системи за отбрана, обясни той.

"И в тази ситуация най-важното за нас са противовъздушна, антидрон системна и бойна авиация", каза Порошенко.

 

Петият президент на Украйна изрази надежда, че днешното решение на българския парламент ще бъде подкрепено и от държавния глава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3833 |02.11.2022 Военният министър коментира решението на НС: Трудно бихме предоставили тежко въоръжение на Украйна . 19| 3002 |30.10.2022 Зеленски за прекратената зърнена сделка: Русия е взела решението си още през септември . 3| 7296 |27.10.2022 Представители на КТБ поискаха от държавата, включително и от Рашидов, като шеф на НС, да се приложи решението на ЕСПЧ за незаконния фалит на банката . 0| 2943 |18.10.2022 ЕК представя решението си за овладяване на високите цени за енергия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads