Реклама / Ads
0| 2981 |15.04.2022 НОВИНИ

Портних отрича! Не бил одобрявал или разплащал програма за Варненското езеро

.
Иван Портних
Не съм одобрявал или разплащал програма за Варненското езеро. Това заяви кметът на Варна след повдигнатите му обвинения.
 

„Наблюдавам състезанието на разни политици, извадени от нафталина, да обясняват кой има по-големи заслуги в разкриването на детайли около темата с тръбата на Варненското езеро. Нито съм одобрявал програма, нито съм осигурявал финансиране, нито съм избирал изпълнители, нито надзор, нито съм въвеждал в експлоатация или съм разплащал. Тогава просто не съм се занимавал в политиката. Нека Борислав Гуцанов да попита Сергей Станишев кой е избрал изпълнителят, те се занимаваха с това“, обясни той и добави, че не е бил разпитван: „Не съм ходил на разпит, получил съм документите, които трябваше да получа“.

 

Иван Портних коментира още, че през последната година и половина промяната се изразява в това да се реанимира Борислав Гуцанов като политически фактор. Градоначалникът добави, че нито програмите за общините, нито тези за бизнеса във Варна са договорени към днешна дата.

 

„Виждаме имагинерни обещания, а когато става въпрос за конкретика не се прави нищо, даже напротив- спъва се. При гласуването на бюджета, който се забави достатъчно много, за да се забавят и бюджетите на общините, ние внесохме предложения, касаещи Варна и региона за около 200 милиона лева. При гласуването в зала Гуцанов, Стоян Михалев от „Демократична България“ и всякакви други знайни и незнайни хора, категорично не ги подкрепиха. Ако бяха гласували „За“, можехме тези 200 милиона да ги имаме в държавния бюджет. Това е цинизъм. Едно хора се бият в гърдите как Варна трябва да има лоби в парламента, а от другата страна при гласуването за средствата се гласува против”. Вместо 200 милиона сега има нула“, заобяснява Портних.

 

Повод за повдигнатото обвинение през вчерашния ден беше канализационната тръба под Варненското езеро. През годините имаше редица аварии с нея, въпреки средствата, които бяха отпускани за ремонт. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3781 |14.04.2022 Кметът Портних задържан. Обвиниха го за фекалната тръба във Варненското езеро . 0| 4941 |31.03.2022 Повдигат обвинение на кмета на Варна Иван Портних. Ще отговаря за фекалиите, изляли се в морето . 8| 8633 |16.11.2021 При 100% резултати Варна прати Борисов и Портних зад ”Продължаваме промяната” . 0| 7279 |22.05.2020 ДБ иска оставката на Портних заради екокатастрофата във Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads