Реклама / Ads
0| 3011 |31.08.2022 НОВИНИ

Послания за победа и стабилно управление: Реакциите на партиите след жребия в ЦИК

.
Венко Сабрутев, Борислав Гуцанов, Надежда Йорданова, Сезгин Мехмед, Тома Биков, Тошко Йорданов
Централната избирателна комисия изтегли в жребий номерата на партиите в бюлетината за изборите на 2 октомври. ДПС ще бъде на първо място в бюлетината, а на последно се класира „Русофили за възраждане на отечеството“. „Продължаваме Промяната“ са под номер 9, ГЕРБ-СДС са 24-и, БСП са номер 28, „Демократична България“ – 25, „Има такъв народ“ – 19, а „Възраждане“ са с под номер 14. Ето и какви са първите реакции на основните политически сили след тегленето на жребия:
 

Кирил Петков, БГНЕС

„Падна ни се номер 9, аз не съм голям футболен фен, какъвто е Бойко Борисов, нито пък от хората, които гледат футболни мачове, но в националния отбор по футбол знам, че номер 9 е нападател, така че на 2 октомври ще нападнем задкулисието. Силно се надяваме, че ще вкараме гол за България“, обяви от Велико Търново Кирил Петков, лидер на ПП

 

Венко Сабрутев, БГНЕС

 

„Колкото повече подкрепа получи ПП и по-малко гласове ГЕРБ, толкова по-голям е шанса да се състави стабилно управление. Отсега заявяваме, че няма да се коалираме с ГЕРБ“, заяви Венко Сабрутев от „Промяната“.

 

 

Тома Биков, БГНЕС

 

 

„Аз се надявам след тези избори България да има стабилно управление. Такова не може да има без участието на ГЕРБ“, посочи Тома Биков от ГЕРБ.

 

 

 

Сезгин Мехмед, БНТ

 

„ДПС е тази политическа сила, която може да постави началото на обединението в българската политика за реализирането и преодоляването на всички кризи“, твърди Сезгин Мехмед от ДПС.

 

 

Борислав Гуцанов, БГНЕС

 

„Дипломацията е ключът. Това е подходът, който БСП ще направи след изборите. Защото не раздорите, не отрицанията, а именно дипломацията е това, което може да доведе страната ни до нещо по-добро“, коментира Борислав Гуцанов от левицата.

 

 

Надежда Йорданова, БГНЕС

 

„Всеки един от участниците в политическото говорене ще потърси мандат от избирателите си за своите приоритети и на 3 октомври ще говорим“, заяви Надежда Йорданова от „Демократична България“.

 

 

Тошко Йорданов, БГНЕС

„С ГЕРБ и ДПС коалиция няма да правим, каквото и да приказват бившите ни коалиционни партньори. Иронията е, че ако се стигне до съставяне на правителство, в което ние трябва да участваме, трябва бъдем коалиционни партньори с тях - те не си мерят приказките, но такъв е животът“, каза на свой ред Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

 

Преди да започне жребият се стигна и до напрежение. В началото на процедурата Юлиан Ангелов от ВМРО застана пред трибуната с урните и попита членовете на ЦИК: „Кога ще спрат гласовете от Турция?“. Секунди по-късно Ангелов бе изведен от залата от служители на Националната служба по охрана.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3551 |26.08.2022 Надежда Йорданова: Служебният кабинет поднася победата на „Газпром“ на тепсия. Това е капитулация! . 0| 3216 |23.08.2022 Дугин се сбогува с дъщеря си: Тя умря в името на руската победа /видео/ . 0| 2823 |17.08.2022 Мироопазващата мисия на НАТО в Косово е готова за намеса, ако има опасност стабилността да бъде нарушена . 0| 4911 |17.08.2022 Диана Дамянова вече не е пиар на Петков и Василев: Ще гласувам за ПП, но няма да съм отговорна за победата им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads