Реклама / Ads
25| 5888 |13.07.2020 НОВИНИ

Посолството на САЩ: Протестите ще продължата ”поне до 16 юли”. Избягвайте районите на демонстрации

.
Американското посолство е публикувало предупреждение за сериозна опасност при провеждането на протестите в София, адресирано до гражданите на САЩ. В съобщението се казва, че протестите ще продължат ”най-малко до 16 юли 2020 г.” и поне до тогава всички трябва да са с изключително повишено внимание, какво се изисква при опасности от терористични актове и природни бедствия.
 

Вижте цялото съобщение:

 

"В момента различни политически групи протестират и противодействат на протеста около Министерския съвет. Очаква се повтарящите се протести и контрапротести в района да продължат най-малко до 16 юли 2020 г.

На гражданите на САЩ се препоръчва да избягват районите, засегнати от продължаващата протестна дейност  около Министерския съвет в събота, 11 юли 2020 г., които вероятно ще продължат най-малко до 23 часа. За протестите на 11 юли се очаква огромен брой участници, които да включат групи за противодействие на протестите и има вероятност от насилие. Протестиращите групи също могат да се опитат да потеглят към Орлов мост и Съдебната палата.

 

Затварянето на пътища и значителното полицейско присъствие около Министерския съвет ще доведат до по-големи от нормалните закъснения на движението в центъра на София до поне 16 юли 2020 г.

Моля, обърнете внимание, че затварянето на пътища и местата за протести могат да се променят.

 

Действия за предприемане:

Избягвайте районите на демонстрации.
Бъдете внимателни, ако неочаквано се намерите в близост до големи събирания или протести.
Бъдете наясно с хората, които ви заобикалят.
Следете местните медии за актуална информация.
Избягвайте да привличате внимание.

 

Запишете се в програмата за регистрация на Smart Traveler (STEP), за да получавате съобщения за сигурност и за да улесните намирането ви при спешни случаи. Отделът използва тези съобщения за сигурност, за да предаде информация за терористични заплахи, инциденти, планирани демонстрации, природни бедствия и др."

 

Посочени са и координати за връзка при необходимост.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 11955 |13.07.2020 Ден 5 на протестите в София - над 40 000 викат ”ОСТАВКА” в триъгълника на властта /снимки, видео/ . 33| 8144 |13.07.2020 Ужас! Полицията държи окован в болница зверски пребито от тях на протестите момче . 12| 7359 |12.07.2020 Протестите в цялата страна /снимки/ . 23| 8155 |12.07.2020 На живо: Ден 4 от протестите в София /видео и снимки/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads