Реклама / Ads
2| 2591 |23.02.2024 НОВИНИ

По повод 2-та годишнина от войната в Украйна: Вашингтон ще наложи над 500 нови санкции, насочени срещу Русия

.
Американският държавен глава Джо Байдън Източник: БГНЕС
Американският държавен глава Джо Байдън днес обяви, че Вашингтон ще наложи над 500 нови санкции, насочени срещу Русия, в стремежа си да засилят натиска върху Москва по повод втората годишнина от войната в Украйна, съобщи Ройтерс.
 

Очаква се Вашингтон да наложи и нови експортни ограничения на близо 100 организации за предоставяне на подкрепа на Русия и да предприеме действия за по-нататъшно редуциране на руските приходи от продажби на енергийни източници, става ясно от изявление на Байдън.

 

Целта на новите ограничения е да се потърси отговорност от Русия за войната и смъртта на водещия критик на Кремъл Алексей Навални, отбеляза Байдън в момент, когато Киев е изправен пред остър дефицит на боеприпаси, а американската военна помощ се бави с месеци в Конгреса.





"Те ще гарантират, че Путин ще плати още по-висока цена за агресията си в чужбина и репресиите у дома", посочи Байдън по отношение на санкциите.

 

Мерките ще бъдат насочени към лица, свързани с изпращането на Навални в затвора, както и с финансовия сектор на Русия, отбранителната индустриална база, мрежите за доставки и лицата, които заобикалят санкциите на различни континенти, уточни американският лидер.

 




"Две години след началото на тази война народът на Украйна продължава да се бори с огромен кураж. Но (украинците) изпитват недостиг на боеприпаси. Украйна се нуждае от повече доставки от Съединените щати, за да удържи срещу непрестанните атаки на Русия, които се подпомагат от оръжия и боеприпаси от Иран и Северна Корея", каза Байдън. "Ето защо Камарата на представителите трябва да приеме двупартийния законопроект за допълнение на националната сигурност, преди да е станало твърде късно", алармира още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2556 |23.02.2024 На второ четене: Народните представители приеха промените в НПК . 1| 2573 |23.02.2024 Акад. Денков: ЕК успя да се договори за първата в света система за регулиране на изкуствения интелект . 11| 4004 |23.02.2024 Заплашената от Христо Шопов жена разказа за пистолета, юмруците и спора за кучета . 5| 6931 |23.02.2024 Манол Глишев: Две години откак светът разбра, че в Украйна се води война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads