Реклама / Ads
1| 3967 |01.03.2019 НОВИНИ

Позиция на Федерация „Просвета“ и Дискусионен клуб „Политика 21“ към БСП за случващото се в българското образование

.
Позиция: Федерация „Просвета“ и Дискусионен клуб „Политика 21“ към БСП – София изразяват дълбока тревога от случващото се в системата на българското образование.
 

През последните десет години управление на ГЕРБ се масовизират опитите джендър идеологията да се промъкне в дейността на българското училище, да се превърне в част от учебната програма, част от подготовката и възпитанието на младите поколения.  Първо имаше конкурс "Училище без насилие и стереотипи, определени от пола", после в сборник със задачи за начален курс зададоха въпроса на момчетата колко рокли могат да си купят, стигна се и до анкетата SELFIE, в която 9-годишни деца трябваше да се самоопределят не само като "момиче" или "момче", а и като "друго" или "не мога да определя".

 

Връх на тази гавра с изконните ценности на българското общество е разпространението на брошура с откровено порнографски снимки в системата на българското училище. Не може да бъде оставена без реакция тази цинична намеса в израстването и съзряването на младото поколение на България. В условията на тежка демографска криза и срив на духовността, подобен акт, свързан с псевдопросвета на децата ни в духа на еднополовостта, изисква отпор от цялата ни общественост. 


Това не може да бъде оценено само като чиновническа глупост или политически слугинаж пред чуждите господари. Това е предателство пред род и Родина! За което достойните мъже подават оставка!


България е оцеляла в своята трагична историческа съдба не защото е имало родител 1 и родител 2, а защото българските жени и мъже заедно, независимо от социално положение и етническа принадлежност, водени от любовта към Родината, са създавали и възпитавали своите деца - нейното бъдеще! Защото през вековете българите са опазили своя род, своята православна култура, своя биологичен образ и форма.  


Федерация „Просвета“ и Дискусионен клуб „Политика 21“ към БСП - София изразяваме дълбока тревога от случващото се в системата на българското образование. Категорично се противопоставяме на тенденцията вместо българската литературна класика, в училището ни да се разпространяват подобни мерзостни брошури. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4284 |01.03.2019 Източният фланг на НАТО подкрепи позицията на Радев за енергийната външна заплаха . 2| 4053 |27.02.2019 Крум Зарков: Връщаме се в парламента, ако ГЕРБ осмисли позицията си . 1| 3964 |19.02.2019 Светият синод няма ясна позиция за канонизирането на Дякона, твърди богослов . 21| 5365 |12.02.2019 Гроздан Караджов: Руската федерация е вредна за вашето здраве

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads