Реклама / Ads
14| 4686 |28.05.2016 НОВИНИ

Пращат армията на границата, втора група бежанци напира да я пресече

.
Втора група бежанци, преминали нелегално границата между Гърция и България, е била заловена по обяд. Сред имигрантите има и майки с деца, съобщава struma.bg.
 

По-рано днес ви информирахме, че група от около 50 души, беше заловена при опит да премине границата с международен влак. Стигнало се до сблъсъци с гръцката полиция, а част от хората били върнати в Солун. Другата част била задържана в Петрич. Със заловените на обяд общият брой на пробилите границата е около 100 души. Натискът по границата нарасна, след като гръцките власти премахна бежанския лагер в Идомени. Македония от своя страна не позволява преминаването на границата й. Имигрантите бяха насочени към центрове за настаняване в Солун, но имигрантите отчаяно искат да стигнат до Западна Европа и започват да се насочат към маршрут през България. Преди минути част от бежанците бяха докарани до едното гранично управление на Петрич. Те бяха разтоварени в двора на управлението и оттук нататък не е ясна съдбата им. С джипове на гранична полиция те бяха превозени. В джиповете на гранична полиция се виждаха малки деца, но много бързо те бяха вкарани в полицията. Броят им вече е около 100 души. В същото време военни сили пътуват към Петрич. Преди около 20 минути военни от Благоевград и София тръгнаха, за да засилят контрола по границата и да се спре очакваната бежанска вълна. Новината, че в двора на ГПУ Петрич, има бежанци паникьоса жителите на южния град. „Дойдоха, страх ни е за семействата ни”, коментират петричани. Въпреки паниката на жителите властите са спокойни и твърдят, че случилото се снощи е случайно и няма място за притеснение. Новината изстреля спешно кметът на Петрич Димитър Бръчков на ГКПП Кулата: „Не бих желал да коментирам каквото и да било, до момента няма официална комуникации. Следим случая, ще ви уведомяваме за всичко ново по темата”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8345 |28.05.2016 Хаджигенов: Днес си във властта, утре ти пращат 100 бопаджии като на Чоков . 7| 5934 |27.05.2016 Зелен семафор за 2 проекта за модернизация на армията . 1| 4157 |06.05.2016 Президентът дръпна реч за армията . 38| 8025 |06.05.2016 Армията парадира пак с руски самолети, танкове и ракети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads