Реклама / Ads
6| 5332 |26.11.2014 НОВИНИ

Правителството подменя 24 областни управители

.
Правителството освободи управителите на 24 области у нас и назначи нови на тяхно място.
 
Губернаторите на областите Пловдив, Варна, Хасково и Силистра запазват постовете си.

Юристът Бисер Михайлов оглавява Областната администрация в Благоевград. Той е заемал длъжността зам.-областен управител в периода 2009-2013 година.

Начело на областната управа в Бургас застава Вълчо Чолаков. Той е магистър по право от Бургаския свободен университет. Член е на Бургаската адвокатска колегия и е общински съветник от 2007 година.

Областен управител на Велико Търново става Пенчо Пенчев. Същата длъжност той е заемал в периода 2009-2013 г. В 43-ото Народно събрание е избран за народен представител, посочват от правителствената информационна служба.

За губернатор на област Видин е избран Момчил Станков. От 2008 г. той е местен парламентарист. Станков е магистър по право, адвокат.

Малина Николова застава начело на Областната администрация във Враца. Дълги години тя е директор на НУ „Иван Вазов" в града, от май 2013 г. е председател на Общинския съвет във Враца.

Областната управа в Габрово поема Николай Сираков. Той е председател на местния Общински съвет. В периода 2010-2011 г. е кмет на общината.

Постът областен управител в Добрич ще бъде поет от Маргарита Новоселска. Тя е магистър по медицина от ВМИ - Варна и по здравен мениджмънт от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий". От 2006 г. до сега е управител на ЦПЗ „Д-р П.Станчев" - Добрич.

Икономистът Илия Илиев оглавява Кърджалийската областна управа. От 2011 г. е общински съветник. Занимава се с частен бизнес.

За областен управител на Кюстендил е назначен Виктор Янев. В момента той заема длъжността зам.-кмет. Янев е магистър по спортен мениджмънт, има специализации по „Управление на администрацията" и „Европейска административна практика".

Мадлена Бояджиева-Ничева е назначена за областен управител на Ловеч. Тя е председател на Общинския съвет в Тетевен. Преди това е била управител на МБАЛ „Д-р А. Пешев" в града.

Ивайло Петров поема ръководството на Областна администрация-Монтана. Същия пост Петров е заемал в периода 2009-2013 г.

Трендафил Величков застава начело на Пазарджишката областна управа. Години наред той е работил като журналист, телевизионен водещ, продуцент и редактор на публицистични предавания.

Народният представител Ирена Соколова ще застане начело на областната администрация в Перник.

Областен управител на Плевен става Ралица Добрева. Тя е дългогодишен служител в системата на МЗХ. До август 2013 г. е била директор на Областната дирекция „Земеделие" в Плевен.

Икономистът Петър Василев оглавява Областната управа в Разград. От 2008 г. е заместник-директор на РЗОК в града.

Стефко Бурджиев застава начело на Областната администрация в Русе. Той е заемал този пост в периода ноември 2011 г. - юни 2013 г. В момента е главен асистент в Русенския университет.

Юристът Димитър Сяров става областен управител на Сливен. Адвокат е към местната адвокатска колегия, юрисконсулт в Регионалния инспекторат по образованието.

За областен управител на Смолян е назначен Недялко Славов. Той е завършил икономика във ВИУ - Варна. Бил е заместник-областен управител, а след това - народен представител в 41-ото Народно събрание. В момента се занимава с частен бизнес.

Веселин Пенев поема Областната администрация в София. Той е магистър по социална и юридическа психология от СУ „Св. Климент Охридски". Занимава се с консултантска дейност.

Администрацията на София-област ще бъде ръководена от Росица Тодорова. Тя е директор на НУ „Христо Ботев" в Годеч. Била е заместник-областен управител на София-област.

Георги Ранов е назначен за областен управител на Стара Загора. Има две магистратури от Минно-геоложкия университет в София. Работи в частната сфера и е общински съветник от 2011 г.

Областната администрация в Търговище ще бъде оглавена от икономиста Светлин Бонев. Професионалната му кариера е свързана със сферата на телекомуникациите.

Начело на област Шумен застава Донка Иванова. Тя е завършила руска филология и е специализирала педагогика. Била е заместник-кмет, общински съветник, народен представител. Директор е на СОУ „Сава Доброплодни" в Шумен.

Димитър Иванов е областен управител на Ямбол. В областната администрация е работил от 2009 г. първоначално като заместник-областен, а след това и като областен управител. Депутат е в 42-ото Народно събрание, посочват още от Министерския съвет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5476 |19.11.2014 Симеонов: Не искаме да събаряме правителството в началото на зимата . 7| 5139 |18.11.2014 Политолог пред Фрог: РБ клати правителството . 2| 4556 |14.11.2014 Вижте стенограмата от заседанието на правителството в сряда . 0| 4631 |11.11.2014 Спортният министър подменя тотото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads