Реклама / Ads
7| 4694 |16.05.2016 НОВИНИ

Правителството сменя 16 посланици

.
Шестнадесет посланици ще бъдат сменени. Това става ясно от решения на кабинета с които се предлага на президента Росен Плевнелиев да издаде укази за отзоваване сегашните титуляри и за назначаване на новите. Решенията за рокадите са взети от правителството в събота и не бяха оповестени. Мандатът на повечето от дипломатите изтича тази година, а на някои от тях е многократно удължаван.
 
Четирима от новите посланици са от екипа на президента Росен Плевнелиев. Директорът на дирекция „Протокол“ Иван Кондов ще заживее за следващите 4 години в Мадрид, където ще смени Костадин Коджабашев. Кондов е с сериозна биография в дипломацията от 1995 г.

Секретарят по социални политики, младежта и спорта на президента Деяна Костадинова ще представлява България в ООН в Женева на мястото на Иван Пиперков. Костадинова беше вицепремиер и социален министър в служебното правителство на Марин Райков.

Секретарят на президента по култура, образование и национална идентичност Мартин Иванов, който също беше служебен министър но в кабинета на Георги Близнашки, отива в Естония вместо Любомир Тодоров. От същия служебен кабинет е и друга президентска съветничка - Йорданка Чобанова. Тя ще замени кабинета си на „Дондуков“ 2 с посолството ни в Словакия, на мястото на Маргарита Ганева.

Пламен Бончев в Грузия ще бъде сменен с Десислава Иванова-Козлева, която е била в политическия кабинет на вицепремиера Меглена Плугчиева през 2009 г. Козлева е с опит в системата на МвнР. В същия кабинет беше и пиарката на Плевнелиев – Мария Иванова.

Посланичката в ЮАР Катя Делева ще бъде сменен от досегашния шеф на инспектората на Външно Красимир Стефанов. На стола на Бисерка Бенишева в Унгария ще седне Уляна Богданска, а в Мексико Христо Гуджев ще бъде заменен от Валентин Модев

Посланикът в Аржентина Максим Гайтанджиев ще бъде сменен от Андрей Техов, който беше постоянен представител на България при Съвета на Европа в Страсбург.

Бившият посланик в Йемен – Борис Борисов ще смени Александър Олшевски в Кувейт.

Тодор Чуров, който беше представител в НАТО и два пъти зам-министър на вътрешните работи ще представлява България в Румъния, на мястото на Александър Филипов.

Борислав Костов, който беше посланик в Индия до преди 2 години, ще замести Георги Василев в Япония.

С няколко души от своя екип ще се раздели и външният министър Даниел Митов. Заместникът му Румен Александров ще освободи поста си за да замести генерал Никола Колев в Холандия, а постоянният секретар на министерството Василий Такев ще замени Тодор Стоянов в Португалия. Бившият говорител на МвнР от времето на Надежда Михайлова – Радко Влайков ще се премести в резиденцията на Ангел Димитров в Сърбия. Той се завърна в дипломацията в началото на годината, когато беше назначен за специален координатор за публична дипломация

Бившата заместник-министърка на отбраната в предишния кабинет на ГЕРБ Августина Цветкова, която е нстоящ съветник на Даниел Митов ще ни представлява в Босна и Херцеговина на мястото на Ангел Ангелов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4202 |12.05.2016 Асланов: Подкрепата на ДПС е достатъчна, за да оцелее правителството . 1| 4264 |12.05.2016 Петкова: Няма индикатори за падане на правителството . 11| 4186 |11.05.2016 Сидеров: Малко да отсъствам и бутат правителството . 3| 5804 |10.05.2016 Тотю Младенов или Томислав Дончев сменят Калфин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads