Реклама / Ads
11| 4918 |22.04.2020 НОВИНИ

Правосъдното министерство се оправда за скандалното видео, били длъжни да пуснат снимачния екип

.
Кадри от видеоклипът
Министерството на правосъдието обяви, че по силата на сключен договор в сградата на Съдебната палата в София е заснето скандаления видеоклип, който предизвика остри реакции към ведомството. В песента във видеото се пее за легализиране на наркотичните вещества, а кадрите показват как в сградата се разхождат мъже с оръжие, придружавани от ефирно облечени девойки поклащат съблазнително ханша си.
 

Официалното обяснение, след назначената проверка от правосъдния министър Данаил Кирилов гласи:

 

Във връзка със заснемането на видеоклип в сградата на Съдебната палата-София, който предизвика остра обществена реакция и бе окачествен като уронващ престижа на съдебната власт министърът на правосъдието Данаил Кирилов разпореди на Главна дирекция "Охрана" (ГДО) проверка на обстоятелствата във връзка със заснемането на видео продукцията.

 

В резултат на проверката бе установено, че заснемането на кадрите е било осъществено на 16.02.(неделя) 2020 година от екип на продуцента „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД, а посочената цел на видео заснемането е била „кадри за видеоклип към саундтрака на филма “Married Young”. Участниците в снимките, общо 16 души, са били допуснати в сградата от служителите на ГДО след писмо от началника на отдел „Управление на собствеността“ при ВКС.

 

В него се посочва, че достъпът трябва да бъде осъществен по силата на договор между „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД и ВКС. Предоставя се и списък с лицата, които следва да бъдат допуснати. Така служителите на ГДО са били длъжни да осигурят единствено  пропускателния режим в сградата. Всички останали действия по видео заснемането в Съдебната палата-София са предмет на договорните отношения между продуцента и ВКС.

 

Припомняме, че проверка е назначена и от Агенция" Закрила на детето", която също бе сезирана за участието на деца, в клипът призоваващ за употреба и легализиране на наркотични вещества.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 23549 |09.04.2020 Илиан Василев: Как ще оправдаят сега карантината? . 7| 5553 |08.04.2020 Радан Кънев: Влизаме в кризата с прекършено доверие към финансовото министерство . 1| 4113 |03.04.2020 Адв. Петрова: Заповедите на здравното министерство всяха напрежение у хората . 5| 6101 |31.03.2020 Пиар експерт: Нагло е Ананиев да се оправдава за глупостта си с ”липса на консенсус в обществото”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads