Реклама / Ads
28| 7988 |16.12.2020 НОВИНИ

Предизборно! Всеки служител от МВР с награда от 500 лв. за ”високи резултати”. Чистачките и параджиите също

.
Полицейското насилие по време на протеста
Всеки служител на МВР ще получи „иднивидуална“ награда от 500 лв. Това става ясно от заповед на шефа на вътрешното ведомство Христо Терзийски, издадена на 9 декември т. г., с която Фрог нюз разполага. От нея става ясно, че близо 50 000 армия, която му е подчинена, ще вземе паричния бонус за „постигнати високи резултати и съществен принос в изпълнение на целите и приоритетите в дейността на МВР за периода от 1 януари до 30 ноември т. г.“.
 

Подобно награждаване на всички служители на МВР, „намиращи се в служебно и трудово правоотношение“, никога не е имало в историята на институцията. Това на практика означава, че чистачки, параджии, склададжии, например,  също ще получат награда  за постигнати високи резултати. Ченгетата са категорични, че това се прави заради предстоящите избори.

 

Други смятат, че това се прави, за да се потушат протестните искания за 30% увеличение на заплатите. Те обясниха, че за да се даде такава награда, е необходимо, според правилника, да се направи индивидуално предложение. „Чудно кой е написал 50 000 предложения?!“, питат риторично те. Оказва се, че наградите не се облагат с данък.

 

Проучване за работата на МВР, направено от самото МВР, наскоро накара обществото да посрещне резултатите с огромна недоверие и дори насмешка. От него излиза, че  почти 100 % от хората са удовлетворени от услугите на силовото ведомство.

 

Тази година полицията се прочу с безпрецедентното насилие и арести основно срещу млади хора по време на протестите. Всички задържания по-късно бяха обявени от съда за  незаконни.  

 

Междувременно Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2020 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

 

Средствата в размер до 10 000 000 лв. са за финансово обезпечаване на сключени договори за изпълнение на дейности, свързани с издаването на българските лични документи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3657 |16.12.2020 Близо 30% от младите в България - готови да напуснат родината всеки момент . 16| 3692 |13.12.2020 Корнелия Нинова: Средствата за възстановяване от кризата ще стигнат до всеки българин . 31| 4779 |13.12.2020 Преподавател: Всеки кадър, в който се показва ваксиниране на човек, ще откаже голям процент от зрителите . 8| 6666 |11.12.2020 Проф. Румен Гечев: Някои чекмеджета се пълнят всеки ден, но защо не се пълнят язовирите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads