Реклама / Ads
4| 4635 |17.12.2014 НОВИНИ

Предлагат министерство на туризма да поеме концесиите на плажовете и ски пистите

.
Николина Ангелкова
Обмисля се идеята от началото на 2016-а година Министерството на туризма да отговаря за концесиите на плажовете и ски пистите. Експертна група към Националния съвет по туризъм ще работи за обсъждането на правния статут на курортите. Това заяви по БНР министърът на туризма Николина Ангелкова пред парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм.
 

Чрез промяна в концепцията за национална реклама се прави опит за обръщане на тенденцията на спад на броя на туристите у нас, каза министър Николина Ангелкова. Тя поясни, че за 10-те месеца на годината спадът е 9,2 на сто:

Това, което ние сме започнали, е на тези туристически изложения, на които ще бъдем представени още януари месец, които ще бъдат във Виена, във Франкфурт, в Испания, ще започнем да рекламираме и летния продукт, тъй като към онзи момент са били сключени да се рекламира само зимния такъв, което, сами разбирате, че е малко абсурдно.

 

В момента ресорните министри обсъждат възможността концесионирането на плажовете и ски пистите да минат към министъра на туризма: Това е процес, който ще се случи до края на 2015-а, началото на 2016-а година и в момента проучваме различните механизми и съответно минусите и плюсовете от това нещо.

 

Министерството на туризма ще се опита максимално да се възползва от европейското финансиране за проектите в туризма като цялата информация ще бъде качена на сайта на ведомството, каза още Николина Ангелкова.

 

Тя представи пред депутатите от парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм политическото ръководство на министерството и приоритетите в работата му за 2015-а година. Заместник-министър Бранимир Ботев е в болничен до януари следващата година и затова не се яви в парламента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 13152 |16.12.2014 Само във Фрог: Далавери и циркове в министерството на отбраната . 36| 11485 |11.12.2014 Фрог научи: "Хитлер Капут!" - шушукат във военното министерство . 6| 4748 |05.12.2014 Сериозен теч на пари в Министерство на отбраната . 4| 4757 |25.11.2014 Вълна срещу назначаването на Бр. Ботев за зам.-министър на туризма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads