Реклама / Ads
23| 2344 |26.03.2024 НОВИНИ

ПП-ДБ предложи на ГЕРБ-СДС втория мандат за съставяне на правителство, който да е национален и общ

.
Атанас Атанасов
С декларация, от името на коалицията, Атанас Атанасов обяви от парламентарната трибуна, че потвърждават готовността си да реализират този мандат.
 

С декларация, от името на коалицията, Атанас Атанасов обяви от парламентарната трибуна, че потвърждават готовността си да реализират този мандат.


"Готови сме да го направим при спазване на ангажиментите, които поехме взаимно преди девет месеца", посочи още той, цитиран от БНР.

 

Ето и цялата декларация на ПП-ДБ:

"Готови сме да го направим при спазване на ангажиментите, които поехме взаимно преди 9 месеца в следните рамки:

● Подписване от председателите на двете парламентарни групи на Споразумението, съдържащо конкретни гаранции за реформи в съдебната система, регулаторите и службите за сигурност с ясни дати за изпълнение;

● Министър-председател: взаимноприемлива кандидатура, излъчена от Парламентарната група ГЕРБ-СДС;

● Състав: настоящият състав на Министерски съвет (МС), доколкото в рамките на преговорите за реализиране на първия мандат се установи, че страните не могат да постигнат съгласие за промени в състава, така както се изисква съгласно първоначалните ни взаимни ангажименти за формиране на ротационно управление и в проектоспоразумението;

● Структура: запазване на досегашната структура на МС.

 

За да поясним – това не е покана за допълнителни преговори извън посочената рамка. Това предложение е израз на готовност да изпълним ангажиментите, които поехме публично преди 9 месеца. Имаме конституционен, политически и граждански дълг да предложим реалистична формула за предотвратяване на нова парламентарна криза и го правим. Дългът към България ни кара да сме отговорни и да използваме и последния шанс, който ни дава Конституцията и да направим последен опит да не хвърляме държавата в криза и поредица от избори.

 

При отказ ние ще считаме, че сме изпълнили задълженията си и ще върнем мандата неизпълнен на президента.

 

Очакваме официален отговор с Вашето решение до датата на поканата за връчване на втори проучвателен мандат от страна на президента", се казва още в писмото на ПП-ДБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7441 |26.03.2024 Тревожни констатации в новия Доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили . 3| 2966 |26.03.2024 Икономистът Георги Ангелов: Отлагаме еврото с 2 години със спиралата от избори . 5| 84339 |26.03.2024 Обръщат пенсиите и заплатите в евро по нов закон . 0| 2461 |26.03.2024 САЩ: Решението за произвеждане на избори в Украйна трябва да бъде взето от нейните граждани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads