Реклама / Ads
0| 5070 |23.02.2017 НОВИНИ

БГ председателството на ЕС изостава и с Комуникационната стратегия

.
Десет месеца преди България да поеме председателството на Европейския съюз се оказва, че освен в логистичния хаос и фаталното забавяне на ремонтните дейности на Националния дворец на културата и Дом №2 на Резиденция “Бояна”, сериозно изостават и с изпълнението на Комуникационна стратегия. Това става ясно от План с неотложни действия за преодоляване на закъснението при изпълнение на някои от мерките, включени в Плана за подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС.
 

Част от официалната интернет-страница на председателството продължава да не е активна, липсва версия дори на друг от официалните езици на ЕС. Още през януари месец е трябвало да бъде определен Говорител на Българското председателство. Преди месец е трябвало да се определи и по какви критерии ще се финансират комуникационните дейности на отделните ведомства. През миналия месец е трябвало да се разработи и координационен механизъм за комуникация на Българското председателство, който да включва Правителствената информационна служба, Министерство на външните работи, ресорните министерства и Националния центъра, както и да се вземе решение кой ще управлява междуведомствения механизъм.

 

Към момента липсва информация за изпълнение на изброените цели, още повече, че в частта за финансиране на комуникационните дейности става въпрос за сериозни финансови средства, които би следвало да бъдат разпределени по Закона за обществените поръчки. Въпреки сериозните пропуски в собствената си работа, екипът на Българското председателство на ЕС, поето преди месец от ресорния вицепремиер Деница Златева, изразява съмнение в капацитета на обществената телевизия.

 

“Съществува вероятност БНТ да не може да покрие изискванията за НD сигнал поради остаряло оборудване”, посочват в справката от Центъра за подготовка на Българското председателство на ЕС. Вместо да се осигури държавно финансиране за обществената медия, от Центъра обмислят да наемат друг национален излъчвател, става ясно още от документацията, цитира я БГНЕС.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4062 |15.02.2017 Деница Златева: Забавена е организацията по охраната на председателството на ЕС . 0| 4182 |25.01.2017 Брюксел: Докладът за България не пречи на председателството й . 0| 3670 |03.01.2017 170 в надпревара за лого на БГ председателството на ЕС . 2| 4139 |02.01.2017 Икономисти: Изоставаме от средно европейската икономика 5 пъти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads