Реклама / Ads
17| 4595 |27.07.2008 НОВИНИ

Предваканционно доволство прозвуча в Банско

.
Премиерът показа удовлетворение от духа на заседанието; Доган пожела по-малко самобичуване; Сакскобургготски забленува коалицията да не е само "тройна", но и "трайна".
 

 

Докладът на ЕК беше оценен от тристранната коалиция като обективен особено в частта за правосъдието и вътрешния ред.

През следващата година трябвало да има мобилизиране и двойно повече усилия за напредъка по правосъдието и вътрешните работи, обяви премиерът Станишев по време на пресконференцията след края на разширеното заседание в Банско.

Премиерът оповести, че в диалога ЕС - България, ние трябва да сме активната страна. Стана ясно, че министърът на правосъдието вече е представил доклад за работата в тази област, като препоръките на ЕК щели да бъдат разширени от страна на България при изпълнението им. Предстояло още подобряване на вътрешния контрол в МВР с цел спиране на изтичането на информация. Само съвместните екипите на ДАНС, прокуратурата и други институци обаче можели да постигнат по-големи резултати. Очаквала се и по-голяма ангажираност от ВСС в наблюдението на процесите. 

Що се отнася до предстоящите през месеците задачи - оказа се, че през септември МС ще гледа промени в НК и НПК за постигане на по-големи резултати в областта на борбата с корупцията. Ще се разглежда и Законът за използването на СРС и наказателната политика. Станишев ще поиска и специална програма на действие от министъра на вътрешните работи във връзка с отвличанията, за да им се противодейства превантивно, докато не са стигнати италианските мащаби.

Премиерът категорично заяви, че ще изисква цялостен подход, по отношение на всяко министерство, за да получи ясен ангажимент от всички звена на ведомствата.

Като цяло Станишев изрази удовлетворение от духа на разговорите и от конкретните решения, които са били взети в Банско, заключение, към което в крайна сметка се присъединиха С. Сакскобургготски и А. Доган, независимо от някои различия в детайлите на техните послания. Всички взаимно се увериха в приятелски отношения, а Станишев заяви в заключение, че войните между политици и институции били медийни измислици и призова, който прочете нещо подобно в някой сайт, да го смачка и изхвърли. Странно как...

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7187 |27.07.2008 Волен Сидеров: Мишоците се крият в Банско от народното недоволство . 1| 4597 |27.07.2008 Температурите в Банско - като доклад на ЕК . 8| 4817 |24.07.2008 Тройната коалиция се събира в Банско да разпределя бюджетни пари . 3| 4586 |20.12.2007 Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов: Гражданското недоволство ще расте

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads