Реклама / Ads
1| 5745 |01.12.2017 НОВИНИ

Опасно преляха реки в Берковица и Мало Бучино, наводнени улици в Перник

.
В Бучино водата е заляла дворовете на пет къщи, хората са изведени от тях. Жители се оплакаха, че многократно са сигнализирали, че реката не се почиства. По думите им по проект трябва да има път, но той е непроходим.
 
В Столичната община са получени 44 сигнала за завирявания, наводнени дворове, мази и пътни участъци, съобщи пресцентърът на общината. Най-интензивен е дъждът в южните и западните райони на София, откъдето са получени най-голям брой сигнали.

По данни на БАН там са паднали над 40 литра на квадратен метър. Увеличените количества вода в реките се дължат освен на неспиращия цял ден дъжд, и на снеготопенето в планините Витоша и Люлин.

Нивата на всички реки, които преминават през територията на Столичната община, са значително повишени. Екипи на районните администрации, аварийното звено на Столичната община и на пожарната осигуряват постоянно наблюдение на всички критични участъци.

Силен шум и бучене на реката, която минава през Берковица, кара хората, които живеят до нея, да не мигат през цялата нощ. Те забелязват, че с дъжда и нивото й започва да се вдига драстично. Най-голямото притеснение е водата да не стигне до къщите им.

Близо 40 литра са падналите дъждове за последното денонощие над Община Берковица. Нивото на реката достигна на близо метър под най-ниската точка на мостовете.

Проливен дъжд наводни улици в Перник. Залети са и паркинги в града. Авария спря парното, а хипермаркет за строителни материали барикадира входовете си с чували с пясък. Наводнени са улиците около Трета поликлиника в града. Няма опасност от преливане на язовир "Студена".

Въведено е денонощно следене на язовирите в цялата страна. Изкъсо се следят критичните точки в страната – язовирите в областите Враца, Пловдив и Благоевград.

Продължават превантивните мерки на територията на Пловдив, Пазарджик и Смолян, където се очакват валежи от 60 до 100 литра на квадратен метър. От Регионалния щаб, който обхваща и трите области, съобщиха, че има определени допълнителни полицейски патрули, както и служители на пожарната, които при нужда да се включат в наблюдението на най-големите язовири. Към момента водоемите се следят денонощно от персонални отговорници, назначени от кметовете.

Пикът на валежите през нощта и утре ще е в Югозападна България и Родопите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3805 |28.11.2017 Опасно време и оранжев код в 24 области . 0| 3929 |12.11.2017 Лекарят на Наим: Все още има опасност за живота му . 0| 4590 |14.10.2017 Германия предупреди: Спорът между САЩ и Иран увеличава опасността от световна война . 0| 3698 |04.10.2017 Остава топло, въпреки облаците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads