Реклама / Ads
2| 3965 |07.01.2020 НОВИНИ

Премазани до смърт и ранени на погребението на Солеймани /видео/

.
Погребението на Солеймани в Иран
35 души са загинали, а 48 са ранени днес при блъсканица в погребалното шествие на убития при американски въздушен удар генерал Касем Солеймани в родния му град Керман.
 

 Информацията съобщава Асошиейтед прес, като цитира съобщение на сайта на иранската държавна телевизия. Телевизията не посочва източника на сведенията за броя на жертвите.

 

Тленните останки на Солеймани бяха положени в обикновен войнишки гроб. С викове "Смърт на Америка" жителите на иранския град Керман се събраха масово днес за погребението на Касем Солеймани, настоявайки за отмъщение. В центъра на Керман - родното място на генерала, беше залят от човешко море, както беше и в Техеран и другите ирански градове, през които премина кортежът с ковчезите на генерала и неговите съратници, предава Франс пресс.

 

Процесът на "експулсиране на САЩ от региона" започна, заяви пред множеството в Керман дивизионен генерал Хосейн Салами, главнокомандващият на корпуса на Гвардейците на Ислямската революция.

 

"Мъченикът Касем Солеймани е по-могъщ и по-жив след смъртта си" и "по-опасен за врага", заяви той, пред ковчезите, изложени за народно поклонение сред венци от цветя на градския площад "Азади" (Свобода).

 

"Нашата воля е твърда. Казваме на нашите врагове, че ще отмъстим, и че ако (те ударят отново), ще запалим онова, което те обожават. Те самите добре знаят за кои места говоря", добави той.

 

"Тук сме, за да се поклоним пред великия командир на Свещената отбрана", каза Хемат Дехган, имайки предвид ролята на Солеймани по време на войната с Ирак (1980-1988 г.).

"Той бе обичан не само в Керман и в Иран, но и в целия свят", заяви 56-годишният ветеран пред кореспондента на АФП. "Целият свят, мюсюлманите, шиитите, Ирак, Сирия, Афганистан и преди всичко Иран - всички му дължат много за своята сигурност", добави мъжът, пристигнал по думите му от Шираз, на повече от 500 км разстояние.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3550 |07.01.2020 Повдигнаха обвинения на трима за смъртта на българския фен в Солун . 7| 4343 |06.01.2020 Български футболен фен умря след побой в Солун, други двама са ранени . 2| 3712 |05.01.2020 Ебола сее смърт в Конго . 4| 4186 |03.01.2020 Двама лекари от Г. Делчев на съд заради смъртта на 16-годишна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads