Реклама / Ads
31| 7133 |14.12.2018 НОВИНИ

Бойко Борисов: Не се меся на комисията, но F16 са най-добри за армията ни

.
Трябва ни боен самолет, който може да влиза във военни действия и да надделява в тях... Заделили сме парите, искам в кратки срокове да напазураваме за нашата авиация това, което им е необходимо. Това каза пред журналисти в Брюксел Бойко Борисов.
 

Той се надява на по-добри условия в офертата за закупуване на F16. Борисов изтъкна два пъти, че по никакъв начин не желае да влияе на решенията на комисиите, които ще вземат решение кой изтребител да бъде купен, но той в разговорите с пилоти е разбрал, че оценката им е най-положителна именно за F16.

 

"Единственото, което искам е най-добрият самолет", заяви Борисов. "Ситуацията в района се усложнява", предупреди Борисов и посочи, че въпросът със закупуването на изтребител не е само в ерполисинга:

 

Борисов е дал кратки срокове и да се "прекрати това протакане, година, две три..." и в крайна сметка в последните 15 години да бъдат купувани само транспортни самолети. "Искам действително бойни машини, когато нашите се качат на тях, да могат да победят", отсече Борисов.

 

На друг вътрешнополитически въпрос - за решението за превръщане на болница "Лозенец" от правителствена в детска болница - Борисов заяви, че е бил изключително удивен от вчерашното решение на депутатите от здравната комисия, които отхвърлиха предложението. "Не съм очаквал тази съпротива", заяви Борисов визирайки студентите и преподавателите от медицинския факултет на СУ. Той продължава да мисли, че решението за преструктуриране е правилно, тъй като нито МС, нито администрацията на МС има компетентност да управлява една болница. Борисов ще настоява тази болница повече да не е правителствена и да мине директно под шапката на Министерство на здравеопазването. "Ще й оправим дълговете, но държа да мине към МЗ", отсече Борисов.

 

По темата за санкциите срещу Русия, Борисов подчерта, че въпреки съображенията на някои страни, с абсолютно мнозинство се е гласувало удължаване на санкциите. Борисов се надява Русия да погледне сериозно на призива украинските моряци да бъдат освободени, за което и самият той настоява.

 

България е изключително уязвима покрай този конфликт, не само заради транзита на газ, а и заради близостта. Истински се надявам руските власти да погледнат със сериозно око на това и да се спазва Минското споразумение, коментира Борисов.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4460 |14.12.2018 Борисов: Цяла година европейците работят, а накрая някой излиза да ги очисти . 5| 4028 |07.12.2018 Борисов: Като бях кмет в София се виеше дим във всички цветове на дъгата . 10| 15419 |05.12.2018 Колтуклиева: Дали не искат за шеф на КФН да сложат приятеля на Горанов- Бойко Атанасов . 4| 4215 |05.12.2018 Борисов: Открихме толкова оръжие, колкото и спецбригадите нямат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads