Реклама / Ads
0| 2660 |06.09.2022 НОВИНИ

Премиерът Донев от Каравелово: Няма да оставим нито един неподпомогнат човек

.
Гълъб Донев
Няма да остане нито един човек, който да засегнат и да не бъде подпомогнат. Това обеща служебният министър-председател Гълъб Донев, който е на посещение в пострадалото от наводненията с. Каравелово.
 

„Всички институции, държавата, всички доброволци, които участват по възстановяване на щетите от бедствието, показват, че силата ни е да бъдем единни в усилията си да помогнем на всички пострадали граждани“, каза той.

 

„Приливната вълна е нанесла огромни щети на инфраструктурата на съответните общини и на частните имоти на хората, като държавата от първия ден провежда спасителни действия и е нещо уникално, че няма отнет живот от това действие“, коментира премиерът.

 

„Ще бъдат отпуснати средства, ще бъдат осигурени строителни материали, необходими за възстановяване на нанесените щети по домовете на хората. ще бъдат отпуснати диференцирано средства за това всеки един пострадал, всяко едно домакинство да бъде подпомогнато и да знае, че държавата стои плътно зад него“, заяви Гълъб Донев.

 

Служебният премиер не даде категоричен отговор какви са причините за бедствието в Карловско. По думите му изсичането на горите също е проблем но то не е безразборно и не е причина за наводненията.

 

„Сечта не говори за някакви нарушения. Ако е имало сеч и тя е законна, не може да бъде причина за бедствието. виждате, че тази дървесина, която е нанесена тук по моста, от реката и по деретата, е дървесина, която е изкоренена. Всички причини, които са довели до това бедствие, ще бъдат изяснени“, увери министър-председателят

 

По-късно днес премиерът ще посети и другите две тежко засегнати села в Карловско – Богдан и Слатина.

 

Над 600 военнослужещи със специализирана и военна техника се включиха в разчистването на трите населени места. Днес се очакват и повече от 600 доброволци да помагат на жителите на Богдан, Каравелово и Слатина.

 

Няма хора, останали на улицата след разрушителното наводнение в региона. Местните власти увериха, че всички са подслонени, осигурени са им и храна и вода.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2818 |04.09.2022 Гълъб Донев се среща с Ковачевски на четири очи в понеделник . 0| 3769 |04.09.2022 Камен Донев: Бих приел да съм министър. Политиците не допускат да са наставлявани, те само заповядват . 0| 3026 |31.08.2022 Дясната ръка на Нинова за Гълъб Донев: Като премиер е позор . 0| 2769 |31.08.2022 Гълъб Донев: Служебният кабинет няма да участва в изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads