Реклама / Ads
55| 7825 |03.05.2020 НОВИНИ

Премиерът гневен: Както виждате, генералът си е жив и здрав. Съзирам поредния умисъл

.
Бойко Борисов, ген.-майор Венцислав Мутафчийски
Премиерът Бойко Борисов гневен на появилите се спекулации около ”разжалването” на ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Слуховете се появиха след новината, че редовните брифинги на Националния оперативен щаб ще се дават само от секретаря на НОЩ, а на журналистически въпроси ще се отговаря от пресцентровете на ресорните министерства.
 

“От две седмици ме умоляват да спрат да се гаврите всяка сутрин с тях. Хората се преумориха. Имат и планови операции. Умоляваха ме. Пазя си СМС от ген. Мутафчийски: Умолявам ви да се прекрати това и да работи по друг начин”, обясни още Борисов.


"Както виждате, генералът си е жив и здрав. Съзирам поредния умисъл. Щабът никога не е бил разформирован”, отсече премиерът.

 

"По няколко часа си опонираме всеки ден как и по какъв начин да пуснем парковете, по какъв начин да пуснем планините. Всеки ден в 7 ч. сутринта се срещаме и ми съобщават колко са заразените, докато някои спят до обяд, а после пишат постове във Facebook. Нищо не е различно. Лъжата, че сме убили генерала вече ми дойде в повече", разгневи се Борисов.

 

„Изключително некоректно е да се говори, че Щабът е спрял работа. Това не отговаря на истината по никакъв начин и обезсмисля нашите усилия във вчерашния ден, например“, заяви ген. Венцислав Мутафчийски.

 

„Още преди една седмица ви съобщихме, че разговаряме на тази тема да бъде променен начинът на оповестяване, защото според много хора той е контрапродуктивен и насажда страх, въпреки че информацията винаги е поднасяна обективно“, каза още ген. Венцислав Мутафчийски.

 

"Променяме начина на оповестяване, защото у много хора се насажда страх, фиксира се много вниманието на обществото", каза от своя страна премиерът Бойко Борисов.

 

От изявлението на премиера стана ясно, че днес ще се проведе заседание на Министерския съвет, на което ще присъстват и членовете на НОЩ. На него трябва да се обсъди евентуално разхлабване на мерките.

 

"Всички работят на принципа проба-грешка. Няма учен в света, който да каже кое е правилно. Няма нито една индикация, че всичко това ще премине скоро. Нека се пазим сами, за да може животът да става по-нормален", коментира още Борисов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5361 |01.05.2020 Премиерът на Русия е приет в болница . 35| 11186 |26.04.2020 Премиерът Борисов: Няма да има разхлабване на карантината . 37| 22570 |20.04.2020 Единствен премиерът Борисов мълчи за смъртта на Милен Цветков (видео) . 20| 6860 |13.04.2020 Първан Симеонов: Премиерът мисли за пандемията днес, а президентът за утрешната ситуация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads