Реклама / Ads
2| 4681 |12.05.2010 НОВИНИ

Премиерът иска 100% усвояване на европарите

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
Усвояването на европейските средства по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. трябва да достигне 100% до края на нашия мандат.
 

Това каза премиерът Бойко Борисов, който връчи вчера договори по програмата на 24 малки общини в Гранитна зала на Министерски съвет, съобщават от правителствения пресцентър.

По думите му до момента усвояването на средства по програмата е достигнало 15 на сто. Премиерът отбеляза, че в началото на управлението тези проценти са били между 3 и 5.

Това, че в пъти сме повишили управляемостта обаче не ни успокоява, а точно обратното. Работата по проектите трябва да се засилва, защото това са средства, които отиват за по-добър живот на децата, на социално слабите хора в малките общини. Това са европейски пари, от които сме длъжни да се възползваме, особено във време на криза, подчерта още министър-председателят.

Различното е, че за първи път сключваме договори за социални услуги – за домове за възрастни хора и домове за деца. Нека да покажем, че Програмата за развитие на селските райони е насочена към повишаване на жизнения стандарт и равнище в най-изостаналите райони. Надявам се, че там ще спре обезлюдяването, което наблюдаваме през последните години, допълни министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

С това подписване показваме решимостта на правителството да се пребори с един от големите проблеми, които има страната ни–свръх централизацията. Не е добра тази държава, в която огромна част от населението е концентрирана само в един град, отбеляза министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.

Министър Дончев предупреди присъстващите в залата кметове да бъдат внимателни и изключително предпазливи особено, когато се организират процедури по Закона за обществените поръчки.

Ще носите отговорност не само пред правителството и пред Европейската комисия. Най-тежката отговорност, която ще носите, е пред гражданите на вашата община, подчерта той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6485 |10.03.2010 Янев настоя премиерът да извади оставката от джоба си . 7| 4685 |05.03.2010 Премиерът замрази депутатските заплати . 28| 4879 |03.03.2010 Премиерът оставя Дянков и Първанов да си спорят сами . 3| 5777 |02.03.2010 Нов вицепремиер за европарите иска ДСБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads