Реклама / Ads
0| 4032 |28.02.2022 НОВИНИ

Премиерът Кирил Петков: Тодор Тагарев е предложението ни за нов министър на отбраната

.
Нашето предложение за нов министър на отбраната е Тодор Тагарев. Господин Тагарев е достатъчно добре известен в обществените среди. Това е изборът на ”Продължаваме промяната”. Всеки от коалиционните партньори прави своето предложение и отговаря за своите министри. Това заяви премиерът Кирил Петков след днешното извънредно заседание на Министерски съвет.
 

"Идеята, че преклонена глава сабя не я сече не е националната идея на България. Аз съм много щастлив, че българското правителство не се сниши и ясно заяви своята позиция за неправдата в Украйна. В момента един диктатор е взел ужасяващи решения и не можем да мълчим. Тук въобще не говорим за народа на Русия. Аз имам приятели там. Никой не може да казва на България какво да прави. Ние сме независима страна и сами вземи решенията си. Радвам се, че говорим на един глас с Европейския съюз", обяви още той.

 

"Аз работих много добре със Стефан Янев, но никой не може да води своя външна политика и то през фейсбук. Втората причина да поискам оставката на Стефан Янев е факта, че България няма как да се снижава и трябва да казва истината. Третата причина е, че не можеш да наричаш операция тази ужасна война. Президентът съм го уведомил още вчера и видяхте днес неговата позиция, че това е решение и право на правителството. Няма как един министър да прави собствена политика през фейсбук", разкри министър-председателят.

 

"Никакви ангажименти не са поемани за български изтребители. В момента имаме малко летящи самолети и няма как да предоставяме на друга страна. Другата фалшива новина, която чух днес, е, че ще пращаме войници в Украйна. Няма абсолютно нищо вярно в тези две твърдения. Това са фалшиви новини и опорки на определени сайтове", категоричен бе премиерът.

 

"Аз не мога да повярвам, че в 21 век някой може да говори за ядрено оръжие. Като българско правителство обаче сме задължени да проверим военните запаси. Установихме, че има йодни таблетки с изтекъл срок. Това е причината да поръчаме нови и да попълним запасите. Това е въпрос на национална сигурност. Хората не трябва да изпадат в паника. Не мисля, че ще се стигне до употребата на ядрени оръжия, но ние трябва да сме готови. Министър Нинова е права - България не е изпращала никакви оръжия и боеприпаси на Украйна. Изпращаме палатки и одеяла. Решението за военна помощ ще се вземе общо от Европейския съюз. Едва тогава то ще трябва да бъде прието от Министерски съвет и гласувано в Народното събрание. Нищо няма да остане скрито-покрито от българския народ", обяви Кирил Петков.

 

Припомняме, по-рано днес министър-председателят обяви, че иска оставката на Стефан Янев като военен министър с аргументите, че: "Никой министър не може да казва, че оставането му в кабинета е гаранция за правителството. Мой военен министър не може да ползва думичката "операция" вместо думичката "война". Операция не може да се нарече, когато хиляди военнослужещи от едната и от другата страна вече са убити. Войници, които са на възраст, по-малка от възрастта на моята голяма дъщеря. Когато и тази нощ се обстрелваше българско малцинство в Украйна. Когато и тази нощ българи в Киев се криеха по мазетата, защото се страхуваха, че техните домове ще бъдат взривени".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5462 |27.02.2022 Патриарх Кирил застана зад Путин, ”руската земя” била не само Русия, но Украйна и Беларус . 0| 3740 |27.02.2022 Премиерът Петков: Изпращаме на Украйна хуманитарна и военно-логистична помощ . 0| 3682 |25.02.2022 Петков: Засилена е охраната на обектите от национална сигурност . 0| 14026 |25.02.2022 Поетът Кирил Кадийски за войната пред Фрог: Не стига вече

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads