Реклама / Ads
0| 2845 |21.09.2021 НОВИНИ

Премиерът назначи трима нови заместник-министри

.
Стефан Янев Източник: БГНЕС
Със заповед на служебния премиер Стефан Янев са назначени трима нови заместник-министри.

Ива Петрова е назначена за заместник-министър на енергетиката. В периода 2000-2009 г. е работила в Министерството на енергетиката, където през 2008 г. достига длъжността директор „Енергийни пазари и преструктуриране“.

 

Отговаряла е за управление и мониторинг на енергийни проекти, финансирани по силата на двустранни и многостранни програми, както и за дейности в областта на създаването на ефективно функциониращи енергийни пазари и други.

 

След това – от февруари 2009 г. до края на юни 2010 г., е директор „Проекти и инвестиции“ в Българския енергиен холдинг. Ива Петрова е работила също като независим оценител на проектни предложения. Тя е и хоноруван асистент в Стопанския факултет на СУ „Климент Охридски“.

 

Получава висшето си образование с магистърска специалност „Стопанско управление“ в Софийския университет. Завършила е и University of Birmingham, Великобритания. Притежава редица специализации в Япония, Белгия, Великобритания. Била е съдружник в ЗБи Адвайзъри ООД – дружество, специализирано в управленско консултиране в енергетиката. Владее английски език, ползва италиански език.

 

Чл. кор. проф. дхн Константин Хаджииванов и Ваня Стойнева са двамата нови заместник-министри на образованието и науката. Със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник-министър на образованието и науката са освободени Нели Косева и Евгения Пеева-Кирова.

 

Преди назначението си в МОН Ваня Стойнева беше заместник-министър на финансите.

 

Константин Хаджииванов е професор от Института по обща и неорганична химия в Българската академия на науките. В периода 2017 г.-2021 г. е заместник-председател на БАН, а от 2021 г. е съветник на председателя на БАН. Носител е на много наши и международни отличия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3138 |20.09.2021 МВнР потвърди за трима загинали българи 10 дни след трагедията в Кот д'Ивоар . 12| 3344 |17.09.2021 Вицепремиерът Атанас Пеканов: Няма да бавя нито една стъпка към Еврозоната . 1| 3013 |17.09.2021 Премиерът Янев ще се срещне с Българска браншова камара „Пътища“ . 6| 3374 |16.09.2021 Премиерът Стефан Янев: Не съм чувал от президента, че прави или иска да прави партия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads