Реклама / Ads
36| 4046 |28.02.2021 НОВИНИ

Премиерът тръгна да обикаля манастири, той и монаси си целуват ръце

.
Интересен е потокът на мисълта на Бойко Борисов. Някак си в премиерската глава има връзка между властта, която строи църкви, манастири и джамии и решението главния мюфтия да се ваксинира. Предизборната обиколка на Борисов започна още тази сутрин с инспекция в УМБАЛСМ ”Пирогов”. А след болницата започна да обикаля манастири. Първо беше Жабленския, после манастира в село Пещера, а след него - Земенския манастир.
 

В свитети обители игумени и премиер се надпреварваха да си целуват ръцете и да се кръстят.

 

В село Пещера го посрещнаха свещеник с целувка, благословия и пожелание за успешна предизборна кампания. Баби бяха строени в народни носии с погача и мартеници в ръка. Идилия!

“Остави я кампанията! Дай да видим какво сме направили с манастира", възкликна Борисов, а погледът му започна да шари наоколо.

 

"Не помниш, ама тука го бяха направили свинарник. Ние, за разлика от другите, не си затворихме църквите и манастирите. Как така на тези, които го направиха, душа им даде", каза Борисов. Той обясни, че за църквите трябва да се дават много пари и никога не било достатъчно.

 

“Дойдат ли БСП на власт, фондовете и програмите заминават…” отсече още премиерът. Той посочи и порутена част в двора на манастира и допълни: Ето така щеше да изглежда манастира… Това е вярата. Това е отношението им към църквата. Вижте как изглежда сега. Това другото е вторият етап. Каквото искат да кажат опонентите…", категоричен беше още Борисов

 

“Знаеш ли, понеже много манастири и църкви правиме, та и джамии, и главният мюфтия също отиде да се ваксинира, подкрепи ваксинационния ни план. Така че, дето се вика и религиите, когато е необходимо за здравето на хората…”, заключи Борисов.

 

По време на селската раздумка стана ясно, че кметът е бивш милиционер.

 

“Гледай момите как ни се смеят… Единият милиционер, другият - пожарникар, а правят манастири…”, пошегува се още Борисов.

 

Премиерът щял и пътя до манастира да оправи. Разцелува икони, запали свещичка за здраве.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4369 |22.02.2021 От „Репортери без граници“ призовават журналистите в България да не допускат премиерът да ограничава медийната свобода . 56| 5017 |18.02.2021 Нямало повод цяла година премиерът да се яви в НС, смята Дариткова . 42| 12085 |17.02.2021 Детето тръгна пеш, госпожо Караянчева. Нали това искахте? Наистина ли мислите, че се прави евтин пиар? . 23| 4671 |13.02.2021 Премиерът инспектира и обещава в Ямболско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads