Реклама / Ads
19| 3963 |27.02.2021 НОВИНИ

Борисов: Отваряме заведенията, но месец март ще е критичен

.
Това че ресторантите отваряли в понеделник, не значело всички да тръгнат по кръчми и да се заразят. Март месец бил рисков. Това стана ясно от думите на премиера Борисов, който е тръгнал на поредната си обиколка из страната.
 

Коментарът му за разхлабването на мерките дойде след надлежна инспекция на строежа на три кладенеца в Брестовица, където преди дни стана ясно, че има опасни нива на манган в питейната вода.


“Внимание, дистанция, ум - да минем и март месец и с идването на пролетта мисля че ще е по-лесно”, посочи Борисов. 


Премиерът категорично заяви - винаги разчитал на чувството за самосъхранение и интелигентността на българите. 


“Така че - заведения нека си има, който иска да влезе, да хапне или да отиде на празник, но да знае, че пандемията върлува и отнема човешки животи”, допълни още Борисов. 


Премиерът не пропусна да похвали правителството и мерките, които изкарват България шампион в пандемията. Поне така се твърди вече седмици наред.


“У нас всичко работи - учениците учат, фитнеси, молове, магазини работят, заяви той като даде пример със съседните ни държави като Гърция, където действащите мерки са по-строги”, посочи Борисов. 


“Премиерът коментира още, че е направена такава организация за пристигащите ваксини, че още през нощта, когато се очаква да пристигнат у нас, да бъдат разпределени и ваксинацията да може да продължи. Полагаме огромни усилия на минутата да ги разкараме”, допълни Борисов.


Според премиера, най-важното от тези избори е след това да се състави правителство с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август, до декември трябва да минем минимум 3% ръст в икономиката.


Да оправим дефицита и догодина да гоним отново 5%, това трябва да е в съзнанието на всеки един, който казва, че е политик и милее за държавата, обясни Борисов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3209 |24.02.2021 Борисов: С този щит от ваксинирани и преболедували, отваряме ресторанти и барове . 16| 3745 |23.02.2021 Борисов: Като се отвори ресторантът, не трябва да се натикате всички . 30| 4130 |10.02.2021 Борисов: България предлага предимства за чуждестранните инвеститори. А Microsoft, Tesa...? . 17| 3607 |27.01.2021 Борисов: Вместо да се радваме, търсим начин пак да избухне пандемията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads