Реклама / Ads
30| 6202 |11.03.2020 НОВИНИ

Борисов: През септември ще е пикът на коронавируса

.
Бойко Борисов
Няма някакви допълните събития, които да го налагат заседанието. Целта беше да стане ясно какво сме разговаряли с колегите от Европейския съвет, а то е да се вдигне финансирането. Много пари отидоха за зелени сделки, коронавирус, миграция, а още нямаме и приет бюджет. През нощта е заловен нов опит да се изнесат маски през границата, този път бройката им е била 20 хиляди.
 

Това каза премиерът Бойко Борисов в края на свиканото от него извънредно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет заради потвърдените нови случаи на коронавирус у нас.

 

Обсъдени са колко твърди или меки да бъдат мерките, информира още той. "Научните среди не могат да ни кажат, колко ще продължи или как да се лекуваме", заяви Борисов. "Целият свят се учи сега", каза той.

 

"Колко човека загиват от катастрофи и рак?", попита премиерът и добави: "Да се молим на Господ да ни пази здрави". "Ако като се качиш в колата и мислиш как ще умреш,никой няма да шофира",  все пак обясни Борисов. 

 

"От испанския грип са загинаха 40 милиона. Тук прогнозите са за 3 милиона в най-лошия сценарии", напомни Бойко Борисов.

 

"Нито една държава членка няма необходимия запас от облекла, маски, респиратори, ръкавици, никой не можеше да предположи, че такова нещо ще се случи. За радост в България имаме такава индустрия. Резултатите са минали чудесно и се започва работа", съобщи той.

 

"Светът е изцяло неподготвен за подобна епидемия. Сега се мисли за ваксини, сега се мисли за лекарство ... Кога ще се тества, кога ще се произведе... Прогнозите са, че септември ще бъде пикът", заяви Борисов.

 

"Така че да се мобилизираме. Какво ли не сме преодолявали и това ще преживеем. Да не се паникьосваме, да не се презапасяваме. Храна има, вода има. Веригите са запасени за повече от месец и тези, които тръгват да се запазят после ще  хвърлят. Днес или утре ще стартира и пробата за новия водопровод за Перник.", обясни министър - председателят и добави: "Всеки да си отива и да си върши работата."

 

Борисов нареди на Кирил Ананиев пари да плаща и му напомни, че има, а на кмета на София Йорданка Фандъкова заяви, че трябва да се обяснява постоянно. "Колко такива филми за вируси сме гледали. Някоя гад го произведе и после светът страда. Надали обаче сега ще научим коя гад  пусна това - коронавируса", каза Бойко Борисов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4630 |10.03.2020 Президентът: Трябва да бъде изкоренена бедността, а това означава борба с корупцията в изпълнителната власт . 6| 3918 |10.03.2020 Путин май пак ще може да се кандидатира за президент . 1| 3954 |10.03.2020 КС ще разгледа въпросите на Гешев за имунитета на президента . 0| 3650 |09.03.2020 Още 6 от структурите на БСП в София проведоха своите конференции през уикенда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads