Реклама / Ads
16| 5545 |27.05.2019 НОВИНИ

Президентът: Изборите не могат да бъдат индулгенция за корупционните скандали

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
Тези избори не могат да бъдат индулгенция за корупционните скандали. Това е погазване на правовата държава. Изборите са политически акт, те не могат да заместят прокуратурата и съда, и не могат да опростят грабителство и престъпление.
 

Това заяви държавният глава Румен Радев за провелите се вчера избори за европарламент.

 

По повод коментарите, че той също е загубил тези избори, държавният глава заяви, че вече е свикнал да го пакетират - "ако не в партия, в идеология, ако не в идеология в нещо друго". Като отбеляза, че неговите критики към управлението не са от вчера и не са обвързани с никоя партия и предизборна кампания. Моите критики са систематични, както са такива корупцията и беззаконието, пораждащи точно такъв стил на управление, допълни държавният глава.

 

Той коментира две неща за изборите вчера: първо, рекордно ниската избирателна активност: „Тя, според мен, не е само шамар за политическата класа от огромното мнозинство от българите, тя е повод много сериозно да се замислим, защото демократична Европа има минимум два пъти по-голяма избирателна активност. Това показва, че ние продължаваме да се отдалечаваме от Европа не само като качество на живот, не само като качество на управление, но и като динамика и пълноценност на протичащите в останалите европейски държави и у нас процеси“, каза президентът.

 

„Второто нещо, което все по-отчетливо забелязвам, е тенденцията и политици, и анализатори и коментатори да говорят, че виждате ли – тези избори могат да бъдат един вид индулгенция за корупционните скандали“, заяви държавният глава. По този повод каза също и, че изборите не могат да заместят прокуратурата и съда.

 

Държавният глава призова всички партии да направят много добър анализ не само на своите програми, но и на това какво реално се случва в България и как ще догонваме Европа.

 

Румен Радев поздрави ГЕРБ за резултата от изборите, отбеляза успеха на ВМРО и посочи, че най-големият успех е бил за "Демократична България".

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3951 |26.05.2019 Симеонов: Коалицията ни не зависи от изборите . 1| 3923 |26.05.2019 Коалицията на Меркел води на изборите за ЕП . 3| 3918 |26.05.2019 Проучване: Партията на Курц е победител на изборите за ЕП . 0| 3599 |26.05.2019 МВР: На изборите всичко е спокойно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads