Реклама / Ads
13| 2620 |22.04.2024 НОВИНИ

Президентът издаде указ: Главчев е назначен и за външен министър, а Георги Тахов за министър на земеделието

.
Източник: Личен архив
Президентът Румен Радев издаде указ и назначи служебния министър-председател Димитър Главчев и за служебен министър на външните работи, а Георги Тахов - за служебен министър на земеделието. Това се посочва в съобщение от прессекретариата на държавния глава.
 

В съобщението се посочва, че указът за промени в състава на служебното правителство по предложенията на служебния министър-председател Димитър Главчев е издаден след разговор със служебния премиер и постъпили предложения от негова страна. На основание чл. 99 ал. 5 на Конституцията държавният глава Румен Радев назначи Димитър Главчев и за служебен министър на външните работи, а Георги Тахов - за служебен министър на земеделието и храните. Със същия указ държавният глава освобождава Стефан Димитров от длъжността служебен министър на външните работи, а Кирил Вътев - от длъжността служебен министър на земеделието и храните. 

 

По-рано днес от Министерския съвет съвет съобщиха, че Димитър Главчев е изпратил писмено предложение до държавния глава за промени в състава на служебния кабинет.  

 

В края на миналата седмица държавният глава обяви, че в понеделник сутрин ще направи последен разговор със служебния премиер за предложените промени в служебния кабинет. По-късно от АЕЦ "Козлодуй" Главчев отговори, че е предложил на президента да поеме поста на служебен министър на външните работи.





Миналата седмица служебният премиер направи две предложения за промяна в персоналния състав на служебното правителство. Той предложи Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов, както и Георги Тахов да замени Кирил Вътев на поста министър на земеделието и храните. Даниел Митов обаче оттегли пред премиера номинацията си за служебен министър на външните работи, а в интервю за БНТ в петък Димитър Главчев каза, че няма намерение да предлага нов кандидат за поста. 

 

В петък президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев разговаряха в президентството за предложенията за промени в служебния кабинет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 10703 |22.04.2024 Внимавайте какво ще ви кажат за пуделчетата, чекмеджетата и корупцията! От това зависи как ще живеем . 0| 2483 |22.04.2024 Северна Корея с поредна провокация - изстреля няколко балистични ракети край източното си крайбрежие . 1| 2576 |22.04.2024 Какви пари да очакваме, ако работим по Великден? . 2| 2510 |22.04.2024 "Политико": Дезинформация от Русия е сред причините за спадналата обществена подкрепа у нас за приемането на еврото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads