Реклама / Ads
3| 5084 |06.05.2018 НОВИНИ

Президентът няма да приема министри на Борисов с отчети

.
Димитър Стоянов
Президентът Румен Радев няма да се среща с министри от кабинета, за да отчитат за дейността си пред него. Това обяви главният секретар на държавния глава Димитър Стоянов.
 
На "Дондуков" 2 вече са получили две писма от министри от кабинета "Борисов", които са в отговор на заръката на премиера Бойко Борисов към министрите да докладват за работата си на президента заради неговия призив "да се пуснат прожекторите" и държавата да излезе на светло. Според секретаря на държавния глава обаче контролът върху тях трябва да бъде упражняван от Министерския съвет и от Народното събрание, тъй като Радев няма такива функции.

"Президентът е обединител на нацията и не е президент на една партия. Това го е доказал с действията си. А по отношение на престрелките - явно, че управляващите не могат да приемат критика. Това, което казва президентът, е свързано с действителността, а отговорите, които получаваме, често се разминават с тази действителност. Така че престрелката повече е от отсрещната сграда, отколкото от президентството", каза още Димитър Стоянов пред "Дарик".

Попитан кой е "Баш майсторът" на строителната площадка "България" по повод различни изказвания в последните седмици, главният секретар на държавния глава заяви, че това е труден въпрос.

"Определено властта би следвало да участва в строителната площадка, би трябвало да дава съответните насоки, а дали има задкулисие в управлението на строителната площадка трябва да го каже съдебната система. Така че има и светла, има и тъмна част. Тъмната част трябва да излезе наяве. В тъмната част обикновено стоят такива подозрения като корупционни схеми. Тоест усвояване на финансови средства не по легитимен начин. Печелене на обществени поръчки от едни и същи фирми, което не позволява да има реална конкурентност между отделните фирми", каза още Димитър Стоянов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4392 |06.05.2018 Президентът Радев на българско гробище в Македония за 6 май . 4| 7117 |05.05.2018 Президентът връчи висшите звания на 11 военни . 0| 4574 |05.05.2018 Президентът връчи Почетен знак на ЦСКА . 4| 5391 |05.05.2018 Христо Стоичков: В Испания, Америка и Япония нямам проблеми, само тук имам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads