Реклама / Ads
46| 3350 |26.07.2023 НОВИНИ

Президентът Радев атакува кабинета за съдебната реформа и националния празник /видео/

.
Румен Радев
”Когато нямаш решения за настоящето и за бъдещето, започваш война с миналото. Това е покушение срещу идеалите на българските възрожденци, срещу паметта на хилядите загинали за нашата свобода”, коментира пред журналисти президентът Румен Радев позицията на властта за 3 март. ”Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен и политически порочен”, каза още той. Според него това се вижда, както от конституционалистите, така и от гражданите.
 

"След едно много дълго подгряване на публиката за предстоящи чудодейни промени в правосъдната система за правосъдна реформа обществото ни очакваше да види работещи решения, водещи до справедливост и отчетност, към по-малко политизация на съдебната система. Вместо това ни се сервира национално разделение, атака срещу местната власт и президентската институция, отнемане на изборни права и прегазвана на принципи за баланс между властите. Това е една открита заявка за превземане на съдебната власт", категоричен бе той.

 

"Първо, явно се потвърждава максимата, че колкото по-ниска е легитимността на едно управление, толкова повече се опитва да закрепи властта си с административни и силови мерки. Управляващите виждат заплаха в служебните правителства. Особено последното. Имаше възможност да не се стига до служебно правителство", констатира той.

 

"Докато редовните правителства създаваха кризи, служебното ги оправя. То демонстрира решителност и работа за хората. Стояха зад руски посредници, смазващи цени на горивата, а служебните правителства оправиха това. Накара дори "Лукойл" да се регистрира в България. Освен това служебното правителство им написа всички закони по Плана за възстановяване", допълни държавният глава.

"Управляващите се подразниха от едно социологическо изследване, което бързо изчезна от националния ефир. Служебното правителство излезе с много по-висок рейтинг от редовното правителство. Явно контрастът е много голям и това не може да се прости", каза още Радев.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2502 |25.07.2023 Боряна Димитрова: Президентът дава бавни и предпазливи заявки за политически проект . 6| 2915 |24.07.2023 Димитър Радев: Върху българските евромонети ще има образи на Мадарския конник, Св. Иван Рилски и Паисий Хилендарски . 9| 3192 |24.07.2023 Андрей Райчев: Радев се стараеше да отговаря с шамар на шамар, а сега отговаря с два на шамар . 27| 5844 |23.07.2023 Васил Терзиев: Президентът да види какво съм направил през годините като човек, който ”предава” родината си?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads