Реклама / Ads
1| 6269 |09.06.2017 НОВИНИ

Президентът: Разследването на инцидента с колата на Лозан Панов е забавено

.
Лозан Панов
Всички наши летци летят опасно малко, под санитарния минимум за НАТО, това е съпътващата причина да се случи инцидентът с хеликоптера в Черно море. Още се туткаме и не можем да осигурим една надеждна подготовка не само в авиацията. Това заяви в „Питай президента” по bTV държавният глава Румен Радев.
 

Познавам командира на екипажа, който загина. Обаятелен човек, всички скърбим. Докладът, който бе изтеглен, почервеня от този инцидент. Има страшно много проблеми, които чакат спешно решение.

 

В тригодишната военна прогноза се казва, че няма достатъчно пари, но има 2 милиарда и 300 милиона целеви средства за 2 проекта. Тези пари могат да се разпределят и в останалите сектори.

 

Под мое ръководство никога не съм губил човек.  От 2 години самолетите летят с удължен ресурс от самите нас, това го няма никъде в Европа. 

 

Радев коментира и идеята на министъра на отбраната Красимир Каракачанов да се върне казармата: „Добра идея е да има казарма, тя има връзка с възпитанието на нашите младежи, но в момента не е възможно. Изисква много средства. Трябва да се концентрираме върху професионалната армия”.

 

Държавният глава коментира и спора за купуване на изтребители: "Спорът е между авиатори и лобисти. Последните искат да се освободим от сегашните самолети, защото са стари и да ги заменим с още по-стари".

 

Случаят с колата на Лозан Панов е във Военно-окръжна прокуратура. Има забавяне в разследването. Не знам защо. Говорил съм с началника на НСО, разбрах за случая от Лозан Панов.

 

„Проблемът с оградата вече е в полето на парламента и прокуратурата”, коментира Радев, като добави, че той го е поставил въпросите още по време на президентската кампания.  „Всеки ден гледах как командирът на сухопътни войски Нейко Ненов и неговият заместник всеки ден бяха подлагани на огромен натиск. Не знам колко пъти ходиха до оградата да проверяват защо се била оскъпила и стигнала 250 хил. лв. на километър”, поясни още той.

 

По думите му в момента оградата струва по 1 млн. лв. на километър и попита дали някой ще се извини на двамата генерали.

 

Президентът заяви още, че законът за концесиите е минал вчера в парламента само с козметични промени. Концесията в България е символ за грабеж. Питайте, който искате, каза държавният глава. Той направи сравнения между концесионните такси у нас и тези в африканските държави. Разлика има и тя е в наш ущърб, каза Радев.

 

Попитан дали ще покани Путин у нас за 140-тата годишнина от Освобождението на България, той отговори: „В най-скоро време ще имам разговор с президента Путин и ще го поканя”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5969 |07.06.2017 Прокуратурата проверява инцидента с колата на Лозан Панов . 1| 6321 |19.05.2017 Швеция прекрати разследването срещу Джулиан Асанж . 1| 4572 |29.04.2017 Президентът: Обстановката в Македония е тревожна . 6| 4221 |21.04.2017 Президентът: Има смущаващи факти около оградата по границата
Реклама / Ads