Реклама / Ads
24| 5023 |12.05.2013 НОВИНИ

Президентът: Сценаристите нямат никакъв шанс срещу милиони българи

.
Росен Плевнелиев
Вчера аз уважих деня за размисъл на българските граждани. Не всички го направиха! Да се придържаме към правилата на изборния кодекс, призова той и увери: Институциите в България работят!
 

Институциите в България работят, служебното правителство е взело всички мерки. Централната избирателна комисия излезе с ясни становища. ДАНС, МВР и прокуратурата - съм сигурен, че ще стигнат докрай, по отношение на притесненията и разследванията за изборни нарушения, заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти по повод вчерашния скандал.

Нека да съм категорично ясен: Българските граждани трябва да бъдат спокойни и да знаят, че ние постигнахме много в последните 20 години, това не са първите избори, които правим. Няма такива големи драми, които да ни накарат да поставим под съмнение това, което постигнахме в 23 години. И не да гледаме назад, а да гледаме напред. Гласувайте и дайте шанс за развитието на нацията, а не за връщането назад. Независимо за кой ще гласувате, направете информиран избор и гласувайте. Призовавам прокуратурата, ДАНС, МВР да стигнат до края в тези разследвания. Призовавам ЦИК да гарантира и съм сигурен, че ще го направят, честността на днешните избори. Призовавам всички политически партии и медии да се придържат към правилата на демокрацията и начина, по който ние правим по демократичен и правов начин избори. Той е написано в Изборния кодекс. Вчера аз дадох шанс на институциите да си свършат работата. Не всички го направиха, каза Плевнелиев.

Колкото и да са сценаристите, те нямат никакъв шанс срещу милиони българи, които могат днес да дадат своя глас за собствената си държава и нейното бъдеще. Призовавам българите да гласуват, призовавам българите да разберат, че днес имаме исторически шанс да заздравим основите на нашата демократична и правова държава, най-силното оръжие, най-работещата институция на демократичната държава са изборите, каза още Плевнелиев. 

Никой не може да се изправи срещу народния глас и вот. Затова използвайте оръжието си, скъпи съграждани. Гласувайте, призова Росен Плевнелиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 5335 |10.05.2013 Президентът: Гласувайте! . 21| 4862 |07.05.2013 Президентът: Моля, гласувайте по съвест! . 16| 5008 |28.04.2013 Президентът: Договор за добросъседство с Македония трябва да има . 12| 4922 |06.04.2013 Вицепрезидентът: Законни или не, СРС-тата подкопават доверието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads