Реклама / Ads
1| 2242 |04.10.2024 НОВИНИ

Президентът свиква извънредно заседание на КСНС заради заплахите от Близкия изток

.
КСНС в президентството
Президентът Румен Радев свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Темата е "Рискове и заплахи пред националната сигурност в контекста на конфликтите в Близкия изток и необходимостта от предприемане на мерки".
 

По закон в Съвета участват премиерът, председателят на Народното събрание, министрите на външните и вътрешните работи, на отбраната и финансите, службите за сигурност и парламентарните сили.

 

"Това, което трябва да следим и това, което правим ежедневно и със службите за сигурност, и с правителството, е оценка на обстановката. И оценката на риска за нас е все пак вероятността от повишаване на миграционния натиск към България, а също като виждаме огромната разлика във военния потенциал на "Хизбула", говоря като въоръжение, като организация срещу една от най-високотехнологичните армии в света. Като резултат следим и може да се очаква отговор с асиметрични средства, тоест с терористични атаки. Това е, за което в момента наистина полагаме изключително внимание", вече коментира президентът Румен Радев, цитиран от БНР

 

Военният министър Атанас Запрянов заяви, че  България също може да бъде цел на терористични действия на ислямски организации

 

В сряда премиерът свика Съвета по сигурността към Министерския съвет отново заради напрежението в региона.

Беше решено специален щаб да следи отблизо ситуацията в Близкия изток, като председател е заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова.


След заседанието стана ясно, че няма данни за влошаване на средата за сигурност в България, но се вземат превантивни мерки.


Засилено е полицейското присъствие на стратегически места в София, като при необходимост ще бъде увеличено и на други места в страната.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11616 |04.10.2024 Украинската армия унищожи с ракети ATACMS руска радарна станция „Небо-М“струваща 100 млн. $ . 3| 3782 |03.10.2024 18-годишен младеж от Лозенец върна намерен плик с пари на собственичката . 0| 2548 |03.10.2024 Летище София облекчава условията за туроператори за зимния сезон 2024/2025 . 16| 33007 |03.10.2024 Елвира Краснобаева категорична: Ще живея и тренирам в Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads