Реклама / Ads
4| 7107 |05.05.2018 НОВИНИ

Президентът връчи висшите звания на 11 военни

.
Източник: БГНЕС
Президентът Румен Радев връчи висшите звания на 11 военни.
 

Държавният глава удостои генерал-лейтенант Андрей Боцев с висше офицерско звание „генерал“.

 

Президентът освобождава генерал-майор Димитър Илиев от длъжността заместник-командир на Корпус за бързо развръщане на НАТО в Солун, Република Гърция и го назначава на длъжността заместник-началник на отбраната. 

 

Държавният глава го удостои с висше офицерско звание „генерал-лейтенант“. Румен Радев освобождава бригаден генерал Иван Лалов от длъжността командир на 3-та авиационна база и го назначава на длъжността заместник-командващ на Съвместното командване на силите. На церемонията той бе удостоен с висше офицерско звание „генерал-майор“.

 

С друг свой указ държавният глава освобождава бригаден генерал Иван Ортомаров от длъжността директор на дирекция „Операции и подготовка“ на Министерството на отбраната, назначава го на длъжността заместник-командир на Корпус за бързо развръщане на НАТО в Солун, Република Гърция и го удостоява с висше офицерско звание „генерал-майор“.

 

Президентът назначава полковник Васил Лазаров на длъжността съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност, като го удостоява с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

 

Радев назначава полковник Пламен Ангелов на длъжността директор на служба „Военна информация“, като го удостоява с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

 

Полковник Маргарит Михайлов е назначен на длъжността директор на дирекция „Операции и подготовка“ на Министерството на отбраната. Той бе удостоен с висше офицерско звание „бригаден генерал“. Президентът удостои полковник Митко Григоров с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

 

Върховният главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев назначава капитан I ранг Георги Пенев на длъжността заместник-командир на Военноморските сили, като го удостоява с висше офицерско звание „флотилен адмирал“.

 

С друг свой указ Румен Радев назначава полковник Димитър Петров на длъжността командир на 3-та авиационна база и го удостоява с висше офицерско звание „бригаден генерал“. Държавният глава удостоява полковник Веселин Стоев – административен ръководител – военно-апелативен прокурор на Военно-апелативната прокуратура с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

 

"Обществото ни очаква визия и отдаденост за изграждането на модерни въоръжени сили. Като президент и върховен главнокомандващ очаквам от вас да се водите изцяло от интересите на народа и да отстоявате офицерската си чест", обърна се той към военните, получили висши звания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4572 |05.05.2018 Президентът връчи Почетен знак на ЦСКА . 3| 5018 |03.05.2018 Президентът Радев: България е в авангарда на общата европейска политика по отношение на Русия . 3| 4170 |25.04.2018 Комисията по досиетата се натегна на Цветанов-връчи му грамота . 10| 4514 |20.04.2018 Цветанов: Президентът саботира модернизацията на армията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads